A németet vagy a spanyolt válasszam? Bővebben lent
Figyelt kérdés
most megyek közép iskolába és nem tudok dönteni a két nyelv között nekem régi nagy álmom hog beszéljek spanyolul de foggalmam sincs hog mennyire nehéz a spanyol2013. jún. 8. 21:26
1/3 anonim válasza:
Hát szerintem német jobb választás mert az legalább a második legtöbbet beszélt nyelv míg a spanyol inkább csak hobbi nyelv!
2/3 anonim válasza:
Ha jobban tetszik, mint a német, akkor válaszd a spanyolt.
A legfontosabb szempont mindig az legyen, hogy melyiket tanulnád meg szívesebben. A hasznosság másodlagos szempont.
Szerencsés vagy, hogy van választási lehetőséged. Nálunk az angol és német mellett csak franciát lehetett választani, azt meg sosem szerettem.
(Olyanok is vannak, akik pl. szlovákul tanulnak. Nyilván ők sem azért, mert hú de hasznos egy nyelv az.)
3/3 anonim válasza:
Német. Én is szívesebben tanulam spanyolt, aztán rá kellett jönnöm, hogy semmit nem érek vele, max. az 1-2 spanyol nyaraláskor használtam (persze, ha felsőfokúm lenne, úgy lehetne vele mit kezdeni munka terén is). Első nyelv német, második angol, harmadik lehet a "legszívesebben" tanult nyelv. Sok erőfeszítésbe és pénzbe kerül egy nyelv elsajátítása, túl sokba ahhoz, hogy utána ne használja valaki és elfelejtse pár év múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!