Muszáj németül tanulnom, ha gépészmérnök szeretnék lenni?
Gépészmérnöknek szeretnék tanulni, de mondták, hogy akkor igencsak tanulni kéne németül is.. Azzal csak annyi a baj, hogy nagyon nem szeretem ezt a nyelvet.
Idén négy éve tanulom gimnáziumban, és mindig is nagyon utáltam. Egyszerűen nem tetszik a kiejtés, a szavak, hogy minden főnévnek van egy névelője, ami szerintem tök hülyeség..
Nem a nyelvtanulással van gondom, angolból felsőfokú nyelvvizsgám is van, alapból csak a némettel.
Fizikából, matekból emelt szintet teszek, nem gondolom magam olyan buta embernek..
Gépészmérnökként muszáj lesz németül tudnom?
Szerintem nem kell. De ne zárd ki az életedböl a németet.
Ha tényleg gépészmérnök akarsz lenni, akkor neked Németország lesz a jövöd. A világban is szinte az egyik legnagyobb nehéziparával rendelkezik, de a világon pedig szinte az egyetlen ország aki képes igen nagy nyereséget termelni. vagy is ott mindig lesz munkád, és a németek különösen keresik is a mérnököket.
Az is elöfordulhat, hogy német egyetemre mehetsz tanulmány útra, vagy akár ott végezhetsz el 1-2 félévet is. A németeknél az egyetem is ingyenes, szuper mérnöki karaik vannak, csak a megélhetésedet kell fizetned.
Miért kéne?
Legfeljebb nem az audiba mész dolgozni
Angol is tökéletes, egyik jó barátom Svédországba került ki nem rég és ott mindenki az angolt beszéli. :)
De itthon is, ha nem az Audi, Merci felé mész akkor tökéletes lesz az angol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!