Szerintetek mi legyen? Továbbtanulás
most vagyok 8.-as, eldöntöttem hogy gépészmérnk szeretnék lenni.
Szombathelyen lakom, és 2 iskola között gondolkodom.
Gépipari, vagy Kanizsai Dorottya Gim.
Szerintetek? 4,5 feletti az átlagom, azzal nincs gond.
Ha gimibe megyek, utána még lehetek gépészmérnök?
KDG-nek+: vannak lányok, meg az angolt jól oktatják sok órában.
Gépiparinak-: nincsenek lányok, 4 év csak fiúk között azért húzós :S, meg nem tudom hogy tanítják az angolt.
Egyaltalan nem lesz elonyod a gimisekkel szemben, ha szakkozepbol mesz egyetemre. Illetve lesz, bizonyos targyaknal (muszaki rajz, mernoki alapok, ilyesmi), es csak az egesz legelejen, de a gimiseknek meg szinten elonyuk lesz a szakkozepesekhez kepest pl a matek miatt, amin a tarsasag nagy resze el szokott csuszni, mivel a matekra kb MINDEN targy raepul. De mondom szakkozepeseknel es gimiseknel is az a minimalis elony bizonyos targyaknal gyorsan elfogy meg a kepzes legelejen, es ugyanugy kemenyen tanulni es gyakorolni kell mindenkinek fuggetlenul attol, hogy milyen sulibol jott, nem lesz konnyebb egyikkel sem.
Tehat szerintem abba a suliba menj, amelyik szimpatikusabb (es mindenkepp valami olyanba, ami legalabb egyvalamibol eros - matekbol vagy muszaki targyakbol. Onnantol teljesen mindegy.
Szerintem ne rontsd el a gimnazista éveid csak azért, mert lehet egy kis előnyöd az egyetemi évek alatt. Amúgy bármelyiket választod úgy is nagyon sokat tanulnod gépészmérnökin. (bár gépész szakon is nagyon sok fiú van, úgy hogy abban is van egy kicsi ráció, hogy szokod a golgot)
de én a gimit választanám
Köszi a válaszokat.
Hát, mai világban nyelv nélkül semmi sincs, abból 5-ös vagyok, de itt a sulimban nem tanítják valami nagyon jól.
Gimnáziumban ott jól tanítják.(Van egy ismerősöm, általánosban németül tanult, angolul alig tudott, gimi végére röhögve letette a középfokút)
Még csak a gimiben voltam nyíltnapon, szimpatikus volt, és a tanárok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!