Úgyis van értelme német csatornákat nézni/hallgatni, hogy még csak pár szót hallok ki belőle és nem értem a mondatokat?
Persze, hogy van értelme. Lehet, hogy nem értesz sokat belőle, de azért csak felszedsz egy-két szót, plusz a kiejtésednek mindenképpen jót tesz.
Több olyan embert ismertem, aki állította, hogy úgy tanult meg egy nyelvet, hogy nézte a tévét, és semmi más.
Csak nagyon időigényes. Nem tudom esetleg a teletex nem feliratozza őket?
Torrentről tudsz letölteni egyébként egy csomó anyagot, meg a youtube-on is érdemes körülnézni, hogy mit találsz.
Igen megéri mert sok kifejezésre rá lehet jönni, mások nagyon furdalni kezdik az ember oldalát a sokadik hallgatásra és egyszer megnézve a szótárban egyből meg lehet jegyezni.
Kábeltévénél van olyan csatorna amit akármikor át lehet állítani másik nyelvre, van ahol csak 1-2 filmet.(AXN, BBC, CNN, HBO, és még van pár aminek most nem jut eszembe a neve)
Sima szobai antennával is lehet pár adót fogni amiken nyelvet lehet állítani.
Ilyen sportműsorokat is lehet nézni
Még érdekes is
Könnyebb nyelvezetűvel érdemes kezdeni, pl. reklámok, topshop, mesék vagy híradó a tagolt beszéd miatt. utána mehet a szappanopera, sorozat, film vagy dokumentum/tudományos film is. ha mellette szótárazol, sokat fogsz tanulni.
de ha tényleg nem beszéled a nyelvet semennyire (olvasni, írni se tudod) akkor tényleg mesével kezdj vagy olyan filmmel, amit láttál már magyarul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!