Leírnád tanult nyelvedet?
Tanulnom kellett az orosz nyelvet.Utáltam mert kötelező volt.
Tanulni kell az angol nyelvet,utálom mert nem megy...
Hobbiként elkezdtem a japán nyelvet,utálom mert az sem megy...Így most gagyogok valamit angolul,oroszul,és nem tudok semmit japánul.De a legjobban magyarul beszélek...
Angol- imádom, mert imádom és kész, mert szép és könnyű, pedig nem szeretem a tanárt. :D
Orosz- utálom, mert nehéz és értelmetlennek látom azt a sok szabályt, és mert elvette a tanár a kedvem. Biztos, hogy nem az orosz lesz a második nyelvizsga a diplomámhoz. De most még tűrnöm kell, pedig inkább készülnék az érettségi tantárgyakra.
tanultam angolt. egész jól megy, de nagyon nem szerettem a tanáraimat, ezért néha problémát okoz a használata, mert magát a nyelvet is megutáltam. pedig amúgy arányleg könnyű nyelv.
tanulnom kellett latint. nem utálom, de elvből szabotáltam mindig, mert akaratom ellenére betettek a csoportba. nem tanultam, de kifejezetten jól ment, logikus nyelv, csak rengeteget kell magolni és egy mondatban annyira össze-vissza dobálják a szavakat, h egy hosszabb körmondatban kínszenvedés megtalálni, mi mihez tartozik :D
angol 11 év tanulás ebből aktív tanulás az elmúlt 2 évben:középfokú nyelvvizsga. nem igazán szerettem mert túl felkapott és én kicsit primitívnek tartom, de ma már elengedhetetlen az ismerete. volt pár tanárom, tőlük függött h éppen mennyire szeretem vagy utálom
olasz 4 éve, első tanárommal utáltam, aztán másodiknál megszerettem most fogok nyelvvizsgázni. azért kezdtem tanulni gimiben h ne németet kelljen
francia 2 éve magáncélból imádom!!! szintén most lesz nyelvvizsga
spanyolból csipegettem olasz és francia után tetszik :)
orosszal is próbálkoztam mert érdekel meg mert más mint angol,olasz,francia csak nincs rá időm :/
angol: általános iskola 2. osztálytól tanultam egész az érettségiig, meg most újra a munkahelyemen.
nem mondanám hogy kimondottan szeretem de nincs vele semmi bajom, nem túl nehéz meg kell is a munkámhoz (informatika)
fracia: középiskolában tanultam 4 évig, eleinte nem tetszett és rosszul is ment, utolsó évben megszerettem és akkor jól is ment, végül 5-ösre érettségiztem belőle.
de mindenképpen nehezebb mint az angol mert kell benne ragozni meg nem olyan logikusak az igeidők és sokkal nehezebb a kiejtése (hogy írod le a szót -- hogyan mondod; raccsolós r; orrhangú magánhangzók...)
meg nehéz megérteni amikor franciák beszélnek mert nagyon összemossák a szavakat, amikor Párizsban voltam akkor is inkább angolul beszéltem - és kellemes meglepetés hogy hajlandóak voltak válaszolni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!