Tanult már valaki idegen nyelvet idegen nyelven?
Nekem semmi bajom nincs azzal, hogy angolul tanulok Japánul (mondjuk nyelviskolába magyarul tanulok, de soha nem kellett a tanáromat kérdeznem az otthon tanultakkal kapcsolatban) bár mondjuk én alapból is naponta több órát angolul chattelek, angol oldalakat látogatok, használom az angolt (makin' up stories~) és stb, szóval nekem elég jó az angolom, mégha nem is tanárként, de szinte mindent megértek egy rendesebb könyvben is.
Szerintem, ha vagy olyan szinten, hogy normális órákat megértesz angolul, akkor nyelvet is bőven meg tudod tanulni angolul.
Úhh az durva van olyan ismerősöm aki kínait és oroszt úgy vágja mit a sicc és fordítóként dolgozik.
Nem semmi tudása lehet azoknak az embereknek akik két külön nyelvet fordítanak szinkrontolmácsként.
köszönöm a sok hasznos választ :)
1 éve tanulok külföldön (már mindent megértek, ha nem akkor is következtetek, így könnyű... )emlékszem, hogy mikor először voltam abban a suliban,nem sokat értettem (hiába volt akkor a középszintű nyelvtudás) beültem spanyolra is, és hát, nem sokat értettem, év vége volt, lemaradtam az egész éves anyagról, de a következő dolgozatot nekem is meg kellett írnom...
Használtam szótárat, és az előzőheti nyelvtani szerkezetet én is megírtam... és nem teljesítettem rosszabbul mint az átlag...
Csak akkor is minden más volt, sok kímélet, még az "idei" évemben is... most már nem kapok tanárt sem, persze mindig fog segíteni, de akkor is nehezebb lesz egyedül boldogulnom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!