Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Két idegen nyelvet tanulók!...

Két idegen nyelvet tanulók! Más is tapasztalt már ilyet?

Figyelt kérdés
Több mint 5 éve tanulok angolul és egy éve németül is. Mind a kettő nagyon jól megy. Viszont gyakran próbálom a németet az angolhoz hasonlítani, például olyan szórendben összerakni a mondatot ahogy az angolban kell. Vagy ha olyasmit akarok mondani/írni németül amihez még nem tudom az összes szót akkor azok a szavak angolul jutnak eszembe. Más is volt/van így ezzel?
2011. aug. 25. 12:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen ez gyakran előfordult velem. Én németet többet tanultam mint angolt, angolt is csak 3 éve kezdtem el tanulni és még mindig abba a helyzetben vagyok hogy keverem a kettőt sajnos. Persze az angol jobban megy nekem mint a német inkább a németbe szoktam belekavarni az angol szavakat volt hogy írtam egy fogalmazást és annyira bele merültem a dolgokba hogy egy mondat részt véletlenül németül írtam bele amit nem vettem észre.
2011. aug. 25. 12:47
 2/7 anonim ***** válasza:

Elég gyakori jelenség, szinte általános. Velem is előfordult.

A megoldás a további tanulásban, szókincsfejlesztésben rejlik. :)

2011. aug. 25. 12:57
 3/7 anonim ***** válasza:
+1 Ez általában előfordl azoknál, akik több idegen nyelven tanulnak. Iszonyú idegesítő volt, mikor írtam volna az angolt, és németül jutott csak eszembe a szó, vagy fordítva.
2011. aug. 25. 12:58
 4/7 anonim ***** válasza:
Igen, ez velem is gyakran előfordul. Olaszórán (most kezdtem) rendszeresen azt mondom a tanárnak, ha magyaráz, hogy "yes" :D Nem tudom visszafogni, reflexből bennem van :D
2011. aug. 25. 13:10
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :)
2011. aug. 25. 13:15
 6/7 anonim ***** válasza:
Amúgy ez tényleg nagyon érdekes! Nálam is ugyan ez a helyzet, csak én 3 nyelvet tanultam, az angolt, a finnt és a törököt. Kint élek Finnországban, ott tanulok Gazdasági egyetemen angolul és néha még velem is előfordul, hogy rossz nyelvet használok bizonyos esetekben! De ahogy azt már fent is írta valaki, ezt "orvosolni" lehet azzal, ha minél biztosabban tudsz beszélni az adott nyelven. Ha majd nem kell gondolkoznod beszéd közben, akkor nem lesz vele problémád! :)
2011. aug. 25. 13:53
 7/7 anonim ***** válasza:
én ezt már olyan szintre fejlesztetem hogy 10 éve tanulok angolt /1.korom ota/ németet 3éve kezdtem gimibe és 9. évvégre ugy voltam hogy ha irtunk valami szódogát vagy valami mondatot kellett forditani pl.: magyarul volt meg adva és akkor onnan átkonvetárltam /belül maz agyamba/ angolra és onnan németre és forditva is igaz... németről angol és onnan magyarra és akkor ha nem tudtam/tudom angolul a szót irok be valamit igaz de ideges leszek hogy nem tudom angolul
2011. aug. 25. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!