Nehéz franciául tanulni?
Figyelt kérdés
Nagyon szeretem a nyelveket, és szeretnék franciául is megtanulni. Eddig beszélek olaszul és angolul. 14 vagyok. Szóval szerintetek nehéz lesz tanulni? Magamtól szeretném inkább, nem tudom, hogy ez sokat ront-e a helyzeten...2009. nov. 9. 19:07
1/4 anonim válasza:
ha beszélsz olaszul, akkor nem lesz nehéz a francia, mert nagyon hasonlítanak, mivel újlatin nyelvek.. viszont a franciának a kiejtése egy merő borzalom =D (szal nehéz), de könnyen bele lehet rázódni, szóval én csak annyit mondok, hogy hajrá! ;) nem tudom, hogy szeretnéd tanulni magadtól, de hanganyagot mindenképp szerezz be! ;) sok sikert!
2/4 anonim válasza:
Én tanultam franciát, a kiejtésnek itt is megvannak a jól bevált szabályai. Persze az anyanyelvén senki nem beszél szabályszerűen.. :) Amúgy ha tudsz olaszul, nem lesz gond. Nekem a főnevek nemének megjegyzése okozott sok gondot az angol után, de a németesek pl egyáltalán nem szenvedtek tőle. Sok sikert!
3/4 anonim válasza:
angolt olaszt franciát tanulok előbbi kettőt suliban utóbbit autodidakta módon, 2 éve kezdtem, héten derül ki h meg van-e a középfokú nyelvvizsgám :D szóval hajrá, nekem az első pár hét volt nehéz amíg nem rázódtam bele utána nem volt megállás :P
4/4 anonim válasza:
Én is tanulok franciát. 5. osztályban kerültem az osztályba, szeptemberben megyek 6.-ba. Eddig nem tanultam franciát, a többiek viszont 4 évvel többet tanultak. A biziben viszont azt írták hogy le is hagytam a többieket. Nagy nyelvérzékem van. Akinek jó a nyelvérzéke, annak jobban megy. Nem tudom, hogy a te nyelvérzéked milyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!