Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A francia nehéz nyelv?

A francia nehéz nyelv?

Figyelt kérdés
Nyolcadikos vagyok egy kis gimnáziumban és kilencedikben fel kell vennem még egy nyelvet. Szerintem a francia szép nyelv de nem tudom, hogy mennyire nehéz. Előre köszönöm a válaszokat :)

2013. szept. 22. 19:57
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha az elején jól csinálod, akkor könnyen fog menni. Nem nehezebb, mint bármelyik másik nyelv. :) Vágj bele nyugodtan, én imádom! :)
2013. szept. 22. 20:38
 2/7 anonim ***** válasza:

A németnél és az orosznál nekem könnyebbnek tűnik, az angolnál persze nehezebbnek. De ez attól függ, mennyire szereted és mennyire vagy motivált.

A nyelvtanja hasonlít valamennyire az angoléhoz, kb. ugyanannyi igeidő van, és van folyamatos / lezárt stb. konstrukció is. Viszont vannak nemek és szerintem a névmások használata sem egyszerű (nekem, neki, hozzá, engem stb). A rugalmas olvasáshoz kell idő. A kiejtése átláthatóbb, mint az angolé.

2013. szept. 22. 21:55
 3/7 anonim ***** válasza:

Személyfüggő. Én folyékonyan beszélek angolul, németül egy nyelvvizsga szintjéig, oroszul meg elmakogok, mert időhiány miatt nem nagyon tanulom, pedig elég jól menne. Franciát viszont soha nem tanulnék. Nekem kínszenvedés lenne, mert nagyon nem szimpi nyelv.

Ha neked tetszik és szívesen tanulnád, akkor már fél siker.

2013. szept. 23. 02:34
 4/7 anonim ***** válasza:
Én először féltem franciát választani, és beadtam a jelentkezést németre, majd meggondoltam magam, és jól döntöttem! Beleszerettem teljesen. Nagyon logikus nyelv, amikor már az igeragozás nem okoz problémát, akkor tudsz figyelni más dolgokra, jól van felépítve a nyelvtana, a legalapabb igeidőkből építi fel az összes többit (pl. a feltételes jelen a jövő idő igetöveit használja). Emellett Franciaország kultúrája engem jobban megfog, mint a németeké... Nem könnyű az elején, de meg lehet tanulni, abszolút olyan, amit egy idő után lelkesedéssel csinál az ember. Sőt, én ezzel készülök továbbtanulni is. Remélem, segítettem!;)
2013. szept. 24. 22:22
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítségeket! :)
2013. szept. 29. 18:36
 6/7 anonim ***** válasza:
Én most kezdtem gimiben, kéttannyelvűs vagyok. Már régebb óta tanulom a nyelvet, de az osztálytársaim, akik egy hónapja kezdték már nagyon ügyesek benne! Szóval nem annyira bonyolult. :) Vágj bele, ha tetszik!
2013. szept. 30. 15:43
 7/7 A kérdező kommentje:
Elsőnek beírtam az oroszt, mert nem gondoltam hogy elindul a csoport, másodiknak meg a franciát... Naná, hogy elindult a csoport :D egy hónapig tanultam oroszt, de kértem az át jelentekzést, mert egyszerűen gyűlöltem, pedig csak a betűket tanultuk, a franciát egyszerűen imádom *.* De köszönöm a válaszokat:)
2014. nov. 15. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!