Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Német, spanyol vagy orosz a...

Német, spanyol vagy orosz a könnyebb nyelv? (többi lent)

Figyelt kérdés
Tavasszal szeretnék egy nyelvvizsgát a fent említett nyelvek egyikéből. Középfokú komplex teljesen a nulláról indulva. Melyiket lenne a legkönnyebb megtanulnom? Köszönöm a válaszokat!

2013. aug. 31. 15:08
 1/7 A kérdező kommentje:
esetleg még francia, de inkább a felső háromból választanék.
2013. aug. 31. 15:10
 2/7 anonim ***** válasza:
spanyol
2013. aug. 31. 15:22
 3/7 anonim ***** válasza:

Orosz alapvetően nem nehéz, csak egy év gyakorlás után is lemegy a nap mire cirill betűkkel megírok egy fogalmazást.

Németnek most állok neki, így első pillantásra elég nehéz.

Spanyolt meglehet tanulni fél év alatt, kiejtésre elég könnyű ráérezni, elég magától értetődő mit hogy kell ejteni. Nyelvtanban elég sok helyen van alternatíva, többféle mondatszerkezet és kifejezési módból simán ki lehet választani a neked tetszőt és azt használni.

Van akinek spanyol nem jön be, de nekem így angol után minden erőlködés nélkül megy.

2013. aug. 31. 15:37
 4/7 anonim ***** válasza:

Nyelvtanban a legkönnyebb az orrosz, aztán spanyol francia.

Szavak megjegyzése, francia/spanyol, orosz.

Szüveg megértése orosz, spanyol, francia.

Beszéd: orosz, spanyol, francia

2013. aug. 31. 17:06
 5/7 anonim ***** válasza:
Én az orosz és a német közül választanám valamelyiket. De ha jobban belegondolunk németből szerintem előbb le tudod tenni, mint oroszból. DE!!! mivel én tanulok németül és oroszul is, az a véleményem, hogy az orosz minden téren könnyebb, mint a német. :)
2013. szept. 1. 11:37
 6/7 anonim ***** válasza:

az oroszt nem ismerem, de németet már régóta tanulok, és az elég nehéz és összetett. de ha jó az agyad, az se jelenthet nagy nehézségeket.

a spanyolról azt hallottam, hogy viszonylag könnyű, így én inkább azt javasolnám. azt úgyse beszélik OLYAN sokan, nagyobb lehet rá a kereset. :)

2013. szept. 1. 13:56
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ezek közül Európában a legnagyobb hasznát a németnek veszed,de a spanyol sokkal könnyebb és kellemesebb is tanulni.
2013. nov. 23. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!