A francia nyelvről vajon miért terjedt el az a tévhit hogy nehéz?
A kiejtésre meg a nyelvtanra gondolok.
Szerintem nem olyan nehéz nyelv.Más nyelvekről is elterjedtek dolgok,például a spanyolról meg részben az olaszról is (de főként a spanyolról) hogy milyen könnyű.
De a tévhittel ellentétben a francia kiejtés se nagyon nehéz,csak tudni kell pár szabályt.Minden nyelvben vannak ilyen szabályok.
A nyelvtan is megtanulható szerintem,de persze azt nem állítom,hogy nem kell hozzá szorgalom.
Mindkettőtöknek ment a zöld.
Igazából arra gondoltam hogy sokan mondják a franciáról hogy nehéz.De az emberek egy része ezt úgy mondja,hogy meg se próbálta,nem is próbálná.Mert olyat is hallottam ,hogy valakinek nehéz volt,mikor tanulta,az másabb.
Lehet nem a "tévhit" a legjobb szó.Hiszen aki tapasztalatból mondja,az nem tévhit.
Viszont,aki próbálkozás nélkül,azt nem tudom hogy kellene hinni.Hiszen csak mondja,de nem próbálta ki.
Bocsi,elírtam.
hogy kellene *hívni
Neked is köszönöm szépen a választ :)
Hát,ez már biztos jelent valamit,ha felsőfokú nyelvvizsgával se találják egyszerűnek a nyelvet.
Kíváncsi leszek,én mikor fogom azt mondani hogy nehéz.Most még biztos nem (1 év tanulás,egy teljes könyv befejzése után) ,de remélem később sem.
Mondjuk nekem az angol se volt nehéz.Nekem abból volt felsőfokúm.
Persze a 2 nyelv nem ugyanaz.
A német könnyebb számodra,mint a francia? :)
Amúgy én angolt meg oroszt tanulok mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!