Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért van ez az iskolámban?

Miért van ez az iskolámban?

Figyelt kérdés
Most lettem 9-es, vagyis nulladikos, mert az 1. évben csak nyelveket fogunk tanulni. A német az 1. az angol a 2. idegennyelvem. Németből az osztály többsége már legalább 4 éve tanulja a nyelvet, heti 3 órában. Én nyolc évig tanultam, heti 5 órában. Nagyon jó nyelvtanáraim voltak, nyelvérzékem is kiváló. Az mostani osztálytársaim többsége egy ilyen egyszerű mondatokat nem bírnak mondani, hogy 'Ich wohne in Eger.' 'Ich komme aus Ungarn.' Vagy én vagyok nagyon okos, vagy ők nagyon hülyék? Amúgy rendesek, barátságosak, nem cigányok, de furcsa, hogy mindent a legelejéről kezdünk. Én már negyedikben tudtam ilyeneket. Rajtam kívül csak két diák tud úgy beszélni németül mint én. Összesen 12-en vagyunk a németes csoportban.

2013. szept. 16. 15:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Tényleg nagyon rossz lehet.

Nem tudnál még valami más nyelvet tanulni?

Kicsit unalmas lesz neked a német, de legalább biztos ötös leszel belőle.

2013. szept. 16. 16:52
 12/20 anonim ***** válasza:
Hát de alapból amúgy Nyekes osztályba szerintem profik szoktak menni, nálunk ők lenéztek mindenkit. Tisztelet a kivételnek, aki nem nézte le a többit.
2013. szept. 16. 16:53
 13/20 A kérdező kommentje:
Nem, csak németet 18 órában és angolt 3 órában hetente. Nekem itt Hawaii lesz még vagy fél évig. Nem baj, addig tanulom az oroszt.
2013. szept. 16. 16:57
 14/20 anonim ***** válasza:
De lehet, hogy az angolt is kéne külön gyakorolnod, szinten tartásként. Habár, ha az osztálytársaid nem nagyon akarnak felzárkózni a jobbakhoz... Hát, nemtom:S Mert akkor am elég kevés dolog fog történni egy angol óra alatt, és nem nagyon fogsz tudni fejlődni a saját tempódban talán, ami neked megfelelne:S:S:S Nagyon le tudják húzni, el tudják rontani az órát:S:S:S
2013. szept. 16. 17:00
 15/20 A kérdező kommentje:
Angolt még nem tanultam. Lehet, hogy ebből is lehagyom a többieket, de nem akarok külön órára járni, hisz attól még nekem is ott kell lenni minden órán.
2013. szept. 16. 17:07
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Simán elmennék a helyedben most nyelvvizsgázni.

Utána lehet kevesebbet fogsz tudni, ha nem olyanjó

a csoport és visszafejlődsz (mármint az első nyelvből)

Van aki már általános iskola nyolcadikban leteszi a nyelvvizsgát (hogy utána tudjon készülni a felsőfokra)

2013. szept. 16. 17:16
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Szinte velem is ugyanez volt. Azt mondták, hogy négyesek voltak év végén angolból, de kb. annyit tudtak mint én ötödikesen. Az én nyelvtanárom a középsuliban mindig külön feladatot adott ki nekem, mert sokkal jobban haladtam a többiekhez képest. Sajnos már ilyenkor nem tudsz semmit tenni. Tanuld az oroszt, sok sikert hozzá!
2013. szept. 16. 17:19
 18/20 A kérdező kommentje:

Lehet megpróbálom a nyelvvizsgát. Apukám nyelvtanár, így nem

lesz drága felkészülni. Az oroszt is elkezdem tanulni, (nagymamám orosz tanár volt :) Azt mondták, hogy csoportbontásban fogjuk tanulni az első nyelvet, de nem így lett.

2013. szept. 16. 17:25
 19/20 anonim ***** válasza:
14.vagyok,meg még pár előző, angol helyett akkor német, eltévesztettem:$
2013. szept. 16. 17:25
 20/20 A kérdező kommentje:
Ja, oké.
2013. szept. 16. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!