Bionikához milyen tantárgyat vegyek fel az iskolámban, amit alapóra mellett emelt szinten fogok tanulni? (többi lent)
Egy nyolcosztályos gimnáziumba járok, és jelenleg 8.-os vagyok. Jövőre 2 tantárgyat lehet fölvenni, amit az alapóra mellett heti 2 órában lehet tanulni, és ezek az órák már az érettségire készítenek fel. Nemsokára véglegesen el kell döntenem, hogy mit szeretnék fölvenni. Félek, hogy elrontom, mert mondhatnánk úgy is, hogy ezen a döntésen múlik az egész életem.
A biológia nagyon érdekel, főleg az emberi test, a növénytan, állattan annyira nem. A matekot nagyon szeretem, a kémiát annyira nem, de az sem áll tőlem nagyon távol. A fizikát és az infót is szeretem.
Azt szeretném megkérdezni, hogy ezekkel a dolgokkal, amiket leírtam, van-e esélyem majd a bionikára, és hogy ha oda szeretnék menni, milyen tantárgyat vegyek fel.( annyi gond még van, hogy 2 idősáv van, és megvan, hogy melyik idősávban melyik tantárgyat lehet fölvenni, ezért például biosz-matekot nem lehet.:()
Azt is szeretném még megkérdezni, hogy olvastam olyat, hogy angolul van az oktatás a 4-5. félévben.. Ez tényleg így van?
Kérlek segítsetek! előre is köszönöm!(14/L)
Jó előre gondolkodsz... :D Időd, mint a tenger és miért ne lenne esélyed?
Szerintem matekot vagy infót vegyél fel (ha lenne olyan, hogy programozás, akkor azt mondanám, ennek híján infó). Kémia, fizika jó, ha megy, de ezek majd inkább később kerülnek előtérbe, addigra már hozzászoksz az egyetemhez és nem lesz olyan durva. Az elején viszont a matek-prog durva tud lenni, ezért jó ha azokból van előismereted, netalántán emeltezel belőlük.
Biológiát szinte felesleges tanulnod, pláne emelt szinten. Nem azt mondom, hogy nem lesz rá szükséged, mert igenis lesz, de az nagyon soká van még. Úgyhogy az a tanácsom, hogy ha emeltezel, azt ne bioszból tedd (inkább matekból, infóból esetleg fizikából).
Nem veszik olyan komolyan a tanárok, hogy angolul tartsák az órát, de arra készülj fel, hogy már első félévben is sok olyan dologgal találkozol, amiről alig találsz valamit magyarul. Szóval angolul tudni kell, ha angolul van az óra, ha nem.
Egyetértek, bár ha a biosz érdekli miért ne vehetné fel? Tudom, hogy semmi köze nem lesz a bionikához... de első gimiben nem ezen fog múlni.
Szerintem későbbi években biztosan lesz még valami fakultáció választás, hiszen ez orbitális hülyeség lenne, hogy 14 évesen döntsd el, hogy miből szeretnél érettségizni? WTF? Nálunk is úgy volt, hogy később át lehetett menni emelt faktokra, ha jól emlékszem.
Amúgy meg bármelyik érettségire szerintem fel lehet készülni pár hónap alatt, nemhogy 4 év :D Szerintem egy ITK-s vizsgaidőszakhoz képest vicc egy érettségi :D De ne szaladjunk ennyire előre... Természetesen nem akarom leszólni, igen is komoly munka lesz, csak arra próbálok utalni, hogy szerintem édesmindegy mit választasz, 100% hogy bekerülsz, ha szorgalmasan tanulsz, vagy érettségi előtt rogyásig :) Szerintem válaszd azt ami a legjobban érdekel, vagy amiben a legtöbb fantáziát látod.
Ha meg mondjuk később NEM lehet faktot váltani, és megmarad ez a bios/matek ütközés, akkor iratkozz át másik gimibe, mert ez agyrém és teljesen diákellenes dolog.
Nekem pl. a matek ütközött a biosszal, így lettem matek-kémiás. Az egész évfolyamon két embernek ütköztek csak a dolgok, szóval hát én megszívtam. :D
De azért, jó hogy kémiáztam is egy kicsit, amúgy meg úgy is bioszból emeteztem... nem kellett hozzá különóra, így is messze túlteljesítettem a biosz faktos társaimat... (40 vs. 80% ) Szegény biosz tanár, olyan volt, mintha benne lenne a hiba. :D
Szóval a lényeg, hogy semmivel nem dől el semmi, pláne nem ilyen korán. Ez a lényeg. :D Érettségi előtti két hónapban meg lehet mindent tanulni. A pontjaid meglesznek, mert a matek kötelező felvételi tárgy, miközben az érettségi nevetségesen könnyű...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!