Nem tudom, hol kezdjek hozzá? . Segítség!
Nos, azzal kezdődött, hogy lengyelek költöztek a szomszédunkba (Ausztriában lakom) és anyukám lebeszélte az ő anyukájukkal, hogy majd én megtanítom őket németül...Na de erről nekem senki egy mukkot sem szólt, és ma beállítottak, hogy jöttek tanulni...átvetem velük a számokat, meg mindent ami hozzá tartozik (számolás, idő, dátumok...).De innentől fogalmam sincs, mire taníthatnám meg őket, mire van mindenképpen szükségük a suliban (9.-én kezdünk itt).
Ti mi javasoltok, mit vegyek át velük ?
(Egyáltalán nem tudnak németül...)
Szerintem ott kezd hogy először is megbeszéled anyukáddal hogy a nevedben ne ígérjen semmit a beleegyezésed nélkül.
Szerintem az alapvető társalgást tanítsd meg nekik, köszönés, bemutatkozás, pár szó hogy honnan jöttek, meg hasonlók, hogyha bekerülnek németórára azért meg tudjanak szólalni.
Igeragozást tanítsd meg nekik.
Meg nagyjából az igeidőket (jelen, jövő, múlt)
Szótárotok van?
A főnevek nemét szintén elmagyarázhatod nekik
#5 én rajzoltam pl az órát, mellé számokkal meg betükkel az időt, az anyukájuk meg elmagyarázta lengyelül
#6 hoztak szótárat, de csak sima szavakkal nem mennek sokra...
Arra gondoltam, először az én-te-ő.... dolgokkal kéne kezdeni, meg egy kevés ragozás (én megyek boltba....)
De utána ?
Vagy ilyen alapszavakat is megtaníthatsz nekik.
Pl. ami az iskolával kapcsolatos (diákok (die Schüler), tanárok (die Lehrer),akkor pl. elmondhatod a tantárgyakat, hogy milyenek vannak: Mathematik, Literatur, Geschichte (töri), Erdkunde (föci),Sport
Vagy hogy ott ahol laktok (falu v. város) mik vannak.
Van a bolt. Ott mit lehet venni.
Élelmiszerek nevei (s Brot, s Brötchen, e Marmelade)
Meg a bemutatkozást megtaníthatod.
Pl. "Ich heiße Klara"
"Ich heiße Daniel"
Ich bin x Jahre alt"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!