Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nem tudom, hol kezdjek hozzá?...

Nem tudom, hol kezdjek hozzá? . Segítség!

Figyelt kérdés

Nos, azzal kezdődött, hogy lengyelek költöztek a szomszédunkba (Ausztriában lakom) és anyukám lebeszélte az ő anyukájukkal, hogy majd én megtanítom őket németül...Na de erről nekem senki egy mukkot sem szólt, és ma beállítottak, hogy jöttek tanulni...átvetem velük a számokat, meg mindent ami hozzá tartozik (számolás, idő, dátumok...).De innentől fogalmam sincs, mire taníthatnám meg őket, mire van mindenképpen szükségük a suliban (9.-én kezdünk itt).

Ti mi javasoltok, mit vegyek át velük ?

(Egyáltalán nem tudnak németül...)

2013. aug. 31. 15:20
 1/10 anonim ***** válasza:
meg vannak még a régi németkönyveid? esetleg az alapján próbáld elmagyarázni nekik. de ha egyáltalán nem tudnak semmit, akkor még a legalapabb dolgokat is meg kell érteniük még, mint pl. a szórend, stb.
2013. aug. 31. 15:25
 2/10 A kérdező kommentje:
az a baj én is hatodikas koromban jöttem ide, azok a könyvek meg még túl nehezek nekik...nézegettük a füzeteimet is, de nem sokra mentünk velük
2013. aug. 31. 15:28
 3/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ott kezd hogy először is megbeszéled anyukáddal hogy a nevedben ne ígérjen semmit a beleegyezésed nélkül.

Szerintem az alapvető társalgást tanítsd meg nekik, köszönés, bemutatkozás, pár szó hogy honnan jöttek, meg hasonlók, hogyha bekerülnek németórára azért meg tudjanak szólalni.

2013. aug. 31. 15:29
 4/10 anonim ***** válasza:

Igeragozást tanítsd meg nekik.

Meg nagyjából az igeidőket (jelen, jövő, múlt)

2013. aug. 31. 15:34
 5/10 anonim ***** válasza:
Te meg lengyelül magyarázol nekik?-
2013. aug. 31. 15:35
 6/10 anonim ***** válasza:

Szótárotok van?

A főnevek nemét szintén elmagyarázhatod nekik

2013. aug. 31. 15:36
 7/10 A kérdező kommentje:

#5 én rajzoltam pl az órát, mellé számokkal meg betükkel az időt, az anyukájuk meg elmagyarázta lengyelül

#6 hoztak szótárat, de csak sima szavakkal nem mennek sokra...

Arra gondoltam, először az én-te-ő.... dolgokkal kéne kezdeni, meg egy kevés ragozás (én megyek boltba....)

De utána ?

2013. aug. 31. 15:55
 8/10 anonim ***** válasza:

Vagy ilyen alapszavakat is megtaníthatsz nekik.

Pl. ami az iskolával kapcsolatos (diákok (die Schüler), tanárok (die Lehrer),akkor pl. elmondhatod a tantárgyakat, hogy milyenek vannak: Mathematik, Literatur, Geschichte (töri), Erdkunde (föci),Sport

2013. aug. 31. 16:25
 9/10 anonim ***** válasza:

Vagy hogy ott ahol laktok (falu v. város) mik vannak.

Van a bolt. Ott mit lehet venni.

Élelmiszerek nevei (s Brot, s Brötchen, e Marmelade)

2013. aug. 31. 16:28
 10/10 anonim ***** válasza:

Meg a bemutatkozást megtaníthatod.

Pl. "Ich heiße Klara"

"Ich heiße Daniel"

Ich bin x Jahre alt"

2013. aug. 31. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!