Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szeretnék megtanulni latinul,...

Szeretnék megtanulni latinul, de nem tudom, hogyan kezdjek hozzá. Ti mit ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Mindig tetszett ez a gyönyörű nyelv, a hangzása, a misztikus volta. Most elhatároztam, hogy megtanulok latinul. Hogyan kezdjek neki? Milyen könyvet ajánlanátok?
2013. aug. 13. 23:10
 1/9 A kérdező kommentje:
És még: engem inkább a középkori latin érdekel, nem az ókori. (Már ha van különbség a kettő között)
2013. aug. 14. 00:11
 2/9 anonim ***** válasza:
Egyetemen jogon, orvosin kötelezően tanítják, egyébként meg biztos van tanfolyam/magántanár, könyvet nem igazán tudok, mert holt nyelv.
2013. aug. 14. 09:52
 3/9 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy?

Iskolában nincs lehetőséged tanulni?

Vagy csak hobbiból lenne?

Sztem először szerezz be valamilyen kezdőknek szóló latin nyelvkönyvet, esetleg hozzá szótárt és kezdd el.

2013. aug. 14. 10:12
 4/9 anonim ***** válasza:

Bár egyedül (tanulni) valószínűleg nem éppen könnyű.

Van egy Fehér Bence-féle könyv, ha jól emlékszem.

Azt nézd meg.

2013. aug. 14. 10:17
 5/9 anonim ***** válasza:

Én magyar szakon (egyetemen) ebből a könyvből tanultam:

Banó István - Nagy Ferenc - Waczulik Margit:

Latin nyelvkönyv

2013. aug. 14. 10:53
 6/9 A kérdező kommentje:
Most leszek 17. Iskolában lehetett választani, mint második nyelvet, de a kevés létszám miatt nem indult. Az iskolában angolt és németet tanulok. Az angolt szeretem, azt akartam is tanulni, októberben megyek középfokúra, de a németet rühellem, utálom!!! Sajnos nem lehet mit tenni, muszáj volt ezt választanom, mert más lehetőség nem volt. Igen, csak hobbiból tanulnám, mert imádom ezt a nyelvet, annyira gyönyörű.
2013. aug. 14. 12:32
 7/9 anonim ***** válasza:

Révay József Megtanulok latinul

Itt olvashatod a bevezetőjét:

[link]

Magyar László: Játszva latinul

[link]

Hans H. Orberg: Lingua Latina per se Illustrata, Pars I-II.

Ez utóbbi egy dán szerző műve, tiszta latin s ezért szótár kell hozzá, viszont az első kötethez vannak szép klasszikus latin kiejtéssel mp3 fájlok. A második kötet megtanulása visz el egy középfokú szintre, az első az alapfok. [link]

Nagy Ferenc, Kováts Gyula, Péter Gyula: Latin nyelvtan a középiskolák számára

2013. aug. 14. 14:08
 8/9 A kérdező kommentje:
De mégis hogyan álljak neki? Mivel kezdjem?
2013. aug. 15. 17:48
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem ártana egy nyelvtan-könyv.

Olyan sima középiskolai, mint amilyen van a többi nyelvből is. Pl. angolból a Dr. Budai László-féle

Mert tankönyvben a nyelvtan nincs úgy egybeszedve,

mint egy nyelvtan-könyvben.

2013. aug. 15. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!