Németül szeretnék "újra" megtanulni. Milyen könyvet ajánlanátok?
én is így vagyok, ezt találtam ami jónak tűnik: Német nyelvtan és gyakorlatok 18 fejezetben
meg még ez egy jó könyv [link]
Ha már megcsináltad a nyelvvizsgát, csak megvan az anyagod hozzá. Azokat lehet átismételni. (Persze, ha nincs egy jó nyelvtani összefoglalód, akkor érdemes lehet beszerezni egyet.) Aztán a szóbeli rész fejlesztéséhez jó szerintem az 1000 kérdés 1000 válasz, vagy a hasonló típusú könyvek. A szókincs is benne van az adott témához, szóval duplán jó.
Egyébként én is ebben a helyzetben vagyok, csak én 5 éve csináltam a nyelvvizsgát, de mostanában folyton hurcolom az 1000 kérdést magammal, mert úgy vagyok vele, hogy először a beszédkészség jöjjön vissza, aztán beugrik majd a nyelvtan is, meg utánanézek annak, ami nem jut eszembe.
Tényleg, mi is a Delfinből tanultunk középsuliban. Nekem is tetszett, jól fel van építve, az olvasmányok is hasznosak, szerintem elég életszerűek is. Van hozzá egy bazi nagy munkafüzet is, meg CD-k.
Nyelviskolában meg az Unterwegs volt a tankönyvünk (két kötet: A, B), ez kicsit tömörebb, de ugyanúgy tankönyv felépítésű. Fejezetek végén szószedet, olvasmányok, feladatok hanganyaghoz stb. A munkafüzetében minden fejezet végén 1-2 oldalban összefoglalja az oda tartozó nyelvtani szabályokat.
Ha a tudásod nagyja megvan, csak rendszerezni kell, akkor lehet, hogy nem érdemes egész tankönyvet venned, de amúgy megnézed könyvtárban vagy könyvesboltban, hogy melyik könyv milyen, úgy fogsz tudni dönteni. (2. voltam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!