Melyik könyvet ajánlanátok, hogy ha a magyar nyelvet szeretném megtanulni magyar anyanyelvűként?
Magyar vagyok tudok magyarul csak alapvető szabályokat nem tudok, nem tudok alapvető fogalmakat pl: főnévi igenév, melléknévi igeképző meg mit tudom én :)
Saját műveltségem fejlesztése céljából akarok tanulni.
Erre elég szerintem egy általános tankönyv. Nekem van egy tankönyvem, most készülök eladni 1600 Forintért, még nem tettem fel a Vaterára.
Teljesen új, soha nem használtam, mert volt még egy belőle. Ha gondolod keress meg privátban.
Szerintem amiben tényleg minden lényeges benn van, az A magyar helyesírás szabályai, innen le is töltheted: [link]
a fent említett középsulis könyvben sok más is van, nem csak a helyesírás, nekem is hasonló állapotban van, meg a 9-10. évfolyamos is. Ezekben nem annyira lényegretörőek, sok a mese, pl olyanok is vannak benn, hogy hogyan tarts előadást, hogyan írj levelet...
Igazából az se baj ha az benne van.
Olyan könyvre lenne szükségem amiben tematikusan vannak lefektetve az alapszabályok.
Ha neten kezdek keresgélni 1-1 ismeretlen fogalom után néha rá kell jönnöm, hogy a definicióhoz is már kellene háttérismerettel rendelkeznem így meg eléggé nehéz és fárasztó.
Inkább akkor veszek egy könyvet átolvasom, kihúzom a lényeget megtanulom és akkor már nem lesz ezzel problémám.
Vásárold meg az általános iskolai
magyar nyelv c. tankönyveket
Ez mindenképpen ált. iskolai tananyag
(felső tagozat)
Van még másfajta könyv
(is) a magyar nyelvtanról
Régebben a Rácz E-Takács Etel
könyve volt "mérvadó" (Magyar nyelvtan című)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!