Valaki segítene jobban megtanulnom románul? 16/L
Figyelt kérdés
A román tudásom nagyon alapszíntű és líceumban ez nem elegendő, beszélgetőtárs kellene, de sajnos a környezetemben nem találok románul jól beszélő embereket.2009. nov. 1. 09:39
2/12 A kérdező kommentje:
Románia, Erdély
2009. nov. 1. 10:11
3/12 anonim 

válasza:

Akkor ott h h nem találsz beszélgetőtársat?
4/12 A kérdező kommentje:
Magyar környezetben élek, ahol nem nagyon beszélik a nyelvet, de a líceumban anyanyelvi szinten kérik:( és én nagyon keveset tudok.
2009. nov. 1. 10:17
5/12 anonim 

válasza:

Nem tudsz valakit a líceumból akkor keresni aki már jobban tud? Mert így elég nehéz segíteni, tudom, hogy Magyarországon se könnyű román tanárt találni :(
6/12 anonim 

válasza:

www.webfordítás.hu-ra nézz be:)
kimondani nem tudom
7/12 A kérdező kommentje:
A suliban lenézik azokat akik nem beszélik a nyelvet rendesen! A webszótárt pedig használni akkora élvezet, le sen tudom irni.........Én románul szeretnék tanulni és nem forditani tanulni!
2009. nov. 3. 16:11
8/12 anonim válasza:
Szia,én erdélyi 17 éves lány vagyok,tudom min mész keresztül,nálunk is hasonló a helyzet a suliban!Mivel általánosba a románt csak idegen nyelvként tanultuk,csak az alapot sikerült elsajátítanom,ezért nagyon nehéz volt a liceumba magyarról románra váltani,minden tantárgyat románul tanulni,az első évbe nagyon sokszor kétségbe voltam esve,utáltam a sulit,az orákat.Bár én sokat fejlődtem liceumba 2 év alatt,de még mindig úgy érzem,nem beszélem elég jól a román nyelvet,viszont nyeltanba jó vagyok:P Szóval...ha gondolod felveszel messen és én szívesen beszélgetek veled románul!a mess címem: erzsebet16@yahoo.com...üdv
9/12 anonim 

válasza:

Melyik városban laksz? Nekem is ilyen problémám volt, de járok zenesuliba, ahol román a tanárom, és a zenekaron is sikerült román barátokat szereznem akik megakarnak tanulni magyarul, úgyhogy tanítgatjuk egymást:)Szerintem úgy tudsz a legjobban megtanulni, ha élőben beszélsz valakivel. Úgy hihetetlenül gyorsan fejlődsz. S ha már az osztálytársaid olyan jól tudnak románul, gondolom nekik is vannak román barátaik akikkel megismerkedhetsz. Vagy (és) nézz román tv csatornákat, az is sokat segít!
10/12 anonim válasza:
szia. Velem is ugyanez a helyzet. Vagy még rosszabb, mivel én már a liceumon is túl vagyok és mégsem tudtam megtanulni románul. Most pedig nagyon nagy szükségem lenne rá, mivel romániában nem sok esélyed van jó munkát kapni, ha nem beszéled a nyelvet. Melyik környékrôl vagy? Én Marosról. :*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!