Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Csak szerintem nem olyan...

Csak szerintem nem olyan nehéz nyelv az orosz?

Figyelt kérdés
Mindenki más azt mondja, hogy nehéz, de szerintem könnyű. 3 hónapja tanulom, szeretem. Vagy lehet, hogy csak az elején volt könnyű?

2013. aug. 29. 15:32
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
velem 9 évig tanultatták, megutáltuk rendesen de nem nehéz nyelv.
2013. aug. 29. 16:25
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem nehéz nyelv. Habár én kb. 7-8 hónapja tanulom. Én gimnáziumba járok, ott 2 idegen nyelvet tanulok: angolt és németet. De elkezdett érdekelni az orosz is és így magánúton tanulom, de nem okoz nagy nehézséget, mert könnyen elsajátítom az adott anyagot.

Amikor elmondtam a suliban, hogy oroszul tanulok a német és az angolt mellett, csodálkoztam. Nem sokra rá mondták, hogy mondjak valamit oroszul. Elkezdtem egy bemutatkozó dialógust. Erre: "Úr Isten!!!"

Nah, szóval a lényeg az, hogy manapság nem nagyon tanulnak/tanítanak oroszul, így mindenki furán néz arra a személyre, aki (akár egy kicsit is) beszél oroszul.

2013. aug. 30. 10:55
 3/5 anonim ***** válasza:

Másodikkal egyetértek.

Nekem a cirill írás meg a kiejtés is nagyon könnyű volt.Igaz,hogy egyik szülőm anyanyelve,de mindegy.Nekem persze annyival könnyebb.

De,ha ezt figyelmen kívül hagyom,akkor se biztos hogy a legnehezebb.Meg kell éppen azt is említeni,hogy kinek mi a nehéz.

Meg hogy mennyi ideje tanulja,stb. 3 hónap tanulással még nem nehéz,de ki tudja később is könnyű lesz-e.Sose lehet tudni.

Én a franciával vagyok még így.Mindenki mondja hogy nehéz,de szerintem meg csak szorgalom kell hozzá,és némi ész.Na jó..meg kicsi nyelvérzék,de hát az minden nyelvhez kell.

Nekem egyáltalán nem okoz gondot a francia,de én 1 éve tanulom már. (Az több mint 3 hónap,szóval ilyenkor már úgy-ahogy ki merem jelenteni hogy nem nehéz)

Amúgy sok szerencsét hozzá. :)

Már az is valami ha a cirill betűket ismered,ebben a nyelvben már alapból az nagy szám dolog.Szerintem.

Meg,tényleg az egyedi nyelvek közé tartozik. (Vagyis gondolom,bár már annyian tanulják,hogy ki tudja mennyire egyedi a többihez képest.)

2013. aug. 30. 22:51
 4/5 anonim ***** válasza:

Harmadik vagyok.

Mindenkinek más lehet nehéz.

Szóval,ha neked nem nehéz az orosz,akkor jó :)

Attól még mert másoknak nehezebb,lehet neked nem annyira,vagy neked lehet más lenne nehezebb (német,francia,kínai,vagy nem tudom)

2013. aug. 30. 22:54
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz.
2013. aug. 30. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!