Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen nyelvet ajánlanátok...

Milyen nyelvet ajánlanátok harmadiknak? Orosz, spanyol, olasz vagy francia?

Figyelt kérdés

Angolul, németül nagyon jól tudok. Az egyetemen latinul fogok tanulni,még :)

Ezek közül melyikbe vágjak bele és miért? Esetleg valami ezen kívül? Ilyen kínait, japánt, arabot nem szeretnék :)

2013. júl. 31. 23:14
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az orosszal többre mennél, mint a franciával vagy az olasszal (, hacsak nem Olaszországban vagy Franciaországban fogsz élni/dolgozni). Én is ugyanígy vagyok. Gimnáziumban most leszek 10.-es és ott első nyelvként tanulom az angolt (heti 5 órában), és második nyelvként a németet (heti 3 órában, de most lehet, hogy beraknak abból is még +2-t) az oroszt külön tanulom, teljesen egyedül, iskolán kívül. Érdekes, mert ahhoz képest, hogy 3 (nem épp a legkönnyebb) idegen nyelvet tanulom nem rontottam le semmilyen jegyemet, sőt kitűnő tanuló lettem, angolból és németből pedig dicsérete. Azért válaszd az oroszt, mert alapvetően [szerintem] egyszerűbb a spanyolnál. Az oroszban lehet, hogy többen tudnának neked segíteni, rokonok, ismerősök, míg a spanyolban lehet, hogy senki vagy csak 1-2 ember, nah, de nem ez itt a lényeg, hanem az, hogy az orosz, ahogyan a német is, egy nagyon logikus nyelv, megvannak a maga szabályszerűségei, amiket, h betartasz semmi gondod nem lesz a tanulásával.
2013. aug. 1. 10:10
 2/3 anonim válasza:
én is az oroszt választanám :)
2013. aug. 1. 13:25
 3/3 anonim ***** válasza:
orosz
2013. aug. 1. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!