Felvételi témában profiktól! Van értelme latin emelt érettségit (1 éven belül) letenni?
Hát éppen ez az! Eddig abszolút reál voltam (matek, kémia, fizika versenyeredmények, nem is kevés), de 9. év elején egy zseniális töritanárt kaptunk, így még jobban megszerettem a törit, ezáltal még humánnak is beállhatnék, mert ez is elég jól megy (szintén országos eredmények).
Egyébként nincs olyan tárgy, ami rosszul menne, egyik legjobb tanuló vagyok az évfolyamban (gimnázium).
Szóval nem tudom, merre indulok tovább. Jelenleg úgy tűnik, mérnöki. De ez még változhat.
Szerintem nem nagyon, maximum ha latintanár akarsz lenni.
Eleve kevés helyen fogadják el felvételi tárgynak (jogon igen, még orvosin sem). És jogon sem kell igazán, csak első évben pár kifejezés.
Én a helyedben egy "normális" nyelvvel foglalkoznék (pl. angol, német, francia).
Egyébként jelenleg hogy állsz latinból?
Hát angolból idén nyelvvizsgázok, németből egy-két éven belül, aztán jöhet az orosz. Tehát más nyelvekkel nincs probléma.
Latin: hát az a baj, hogy az is túlságosan jól megy. 2012-ben országos 2. helyezést értem el.
A nyelvvizsgát latinból nagyon kevés helyen fogadják el a diplomához. Történelem szakon igen, de mi csak egy évig tanuljuk, szóval ha esetleg megmarad az érdeklődésed a történelem iránt, nem lenne hátrány az, hogy beszéled, de túl sok előnyöd se lenne belőle.
A helyedben megszerezném belőle a nyelvvizsgát, több okból is:
- nem árt, ha van
- hátha hasznát veszed még
- a diploma megszerzése miatt
- megkönnyíti az újlatin nyelvek tanulását a latin tudás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!