Van értelme latin érettséginek?
Latinnak csak jogon és orvosin veszed hasznát. Ha még nem véglegesítették a természettudományos érettségis ötletet, akkor 2012-ben még nem lesz ilyen. (De nem tudom bejelentették-e már, vagy csak tervezgették).
De ezekre a szakokra meg elég az, amit 4 év alatt megtanultál.
Szóval szerintem keress vmi mást:)
Van értelme, mint ahogy a latinnak is van értelme.
Nemcsak orvosoknak, jogászoknak hasznos, hanem azoknak is, akik a latin vagy az újlatin nyelvekkel kapcsolatos szakokra mennek, vagy történész lesz.
Másoknak is hasznos, de nem a munkában.
Én most érettségiztem latinból. Szerintem nagyon megéri. Nem csak akkor van értelme, ha orvosira vagy jogra mész.
Latinból könnyebb az érettségi, mint más nyelvből. Pl. nincs magnózás, aminél ha nem érted teljesen a szöveget, könnyen buksz pontot. Latin írásbelin 8 (típus) feladat van, meg egy fordítás, amit simán be tudsz fejezni beadási idő előtt. Én megcsináltam az összes előző írásbelit, ami fent volt a neten, és a tesztben csak fél pontnyi hibám lett.
Szerintem érdemes megcsinálni belőle az érettségit. És ezekkel az alapokkal olaszul nagyon könnyen meg tudsz tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!