Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Latin emelt érettségi?

Latin emelt érettségi?

Figyelt kérdés
Most leszek 12.-es és mivel még nincs nyelvvizsgám, ezért arra gondoltam latinból októberben emelt érettségit teszek, csak nem tudom, hogy tényleg megadják-e érte a nyelvvizsgáért járó pluszpontot. Mert, ha igen akkor érettségizek belőle, csak a szóbelitől félek még, mert nem tudom, hogy vannak-e tételek, amiket kiadnak megtanulni, vagy egyszerűen mindent tudni kell, ami az ókori Rómával kapcsolatos?
2011. aug. 6. 11:25
 1/3 anonim ***** válasza:

Latint tanulsz? :o Minden elismerésem...

Ha iskolán belül tanulod, akkor elvileg a tanárok valamilyen szinten képben kell, hogy legyenek az emelt érettségivel kapcsolatban.

Itt találsz korábbi érettségiket, arra jók, hogy nagyjából tudd, mire számíts:

[link]

Hogy a nyelvvizsgáért, és az emelt érettségiért járó pontot viheted-e egyszerre, jó kérdés, de a mostani (meg következő) rendszerben az emelt érettségiért több pont jár, mint nyelvvizsgáért.

2011. aug. 6. 13:04
 2/3 anonim ***** válasza:

Először itt ellenőrizd, van-e olyan egyáltalán. Gyanús, de most nem nyitok meg PDF-et ezért.

[link]

2011. aug. 7. 09:32
 3/3 anonim ***** válasza:

Hány pontot lehet szerezni a latin írásbeli érettségin?

Magnó nincs, ugye?

2015. máj. 30. 00:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!