Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Valaki tanult már oroszt...

Valaki tanult már oroszt teljes önállóan?

Figyelt kérdés
Ha igen, akkor hogyan? Milyen könyvekből vagy internetes oldalakból (ha angol vagy német nyelvű a honlap az nem gond)? Semmi hosszútávú célom nincs a nyelvvel, csak nagyon tetszik és az alapokat szeretném elsajátítani. Köszönöm előre is :)
2013. jún. 25. 22:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Én egyszer ezt az oldalt nézegettem, csak az a baj, hogy angolról tanít oroszra, de elég nehéznek tűnik a nyelv..

[link]

Szerintem érdemes lenne tanárhoz menned főleg az elején. Lehet ő is tudna pár hasznos oldalt, vagy könyvet ajánlani, na meg jegyzeteket adni neked a kezdéshez.:)

2013. jún. 25. 22:35
 2/6 anonim ***** válasza:

Ezt a nyarat szemeltem ki, hogy megpróbáljam (mármint utána is folytatnám persze), remélem nem adom majd fel. :)

Én innen töltöttem le a Sag za sagom c. könyvet hanganyaggal, erről jókat olvastam, de egyelőre még csak a betűket nézegettem, úgyhogy sok tapasztalatom nincs vele.

[link]

2013. jún. 25. 22:43
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

IGEN!

Itt van az én példám: 16 évesen, nyár elején bementem a könyvtárba, kivettem néhány jónak tűnő kezdő nyelvkönyvet (valamelyikhez volt kazetta is...), meg A Mester és Margaritát oroszul. Egy büdös szót nem tudtam, a betűket se ismertem. Szorgalmasan, minden napot foglalkoztam valamit a nyelvvel. A betűket próbáltam a könyv és a hanganyag alapján magamtól megtanulni, hosszú-hosszú heteken át olvastam hangosan a regényből rosszul hangsúlyozva és nagyon lassan, mire ráállt a szemem. Utána viszont nem volt nagy kihívás, ha tetszik a nyelv, nagyon fogon szeretni, nekem kb másfél év alatt meglett tanár nélkül a középfokú.

De arra készülj fel, hogy a híresen nehéz orosz ragozás, tényleg nehéz. És nem úgy nehéz, ahogy az ember elsőre gondolná. Nagy magolóképesség és sok kitartás kell hozzá. De megéri! :) Sok sikert!

2013. jún. 26. 13:16
 4/6 anonim ***** válasza:

A tananyagról:

Szerencsésebb a helyzeted, ha tudsz angolul - nagyon sok kiváló orosz tankönyv van, de szinte csak angolul.

Magyarországon a többség vagy az Oszipova-féle Kljucs-ból, vagy a Nemzeti Tankönyvkiadós Sag za sagom-ból tanul. Ezek közül én egyiket se ajánlom, sajnos elég butyuta mindkettő.

Egy éve kb találkoztam viszont egy tökjó magyar nyelvű, orosz nyelvkönyvvel, aztán ködelőtte-ködutána módon kivonták a forgalomból vagy nem tudom. Ha komolyan gondolod, akkor érdemes utána járni: Becs Katalin–Dudics Pálné–Lilja L. Vokhmina - Pyccĸuŭ? Da! Azt hiszem négy kötetes, és az utolsó rész, ahogy láttam, már igen komoly nyelvvizsga-feladatokat tartalmaz.

2013. jún. 26. 13:31
 5/6 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a tanácsokat és a linkeket/könyveket!

Kedves utolsó válaszoló! Az angol nyelvkönyveket is megérteném, ha tudnál rájuk példát mondani, megköszönném :)

2013. jún. 26. 15:59
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia! Én éppen is tanulok, sajnos egyedül, önállóan, az anyagot is szinte magamnak adom le, aztán úgy tanulom meg. Én a Sag za sagom nevű orosz nyelvtankönyvből tanulok, nálam nagyon jól bevált, és a hozzátartozó munkafüzet is tele van érdekes gyakorló, és fejlesztő feladatokkal. Nekem, hamár önállóan tanulom sokkal könnyebb, így tankönyvből tanulnom, mintha valamilyen angol nyelvű oldalról szedném le az anyagot. Ehhez az orosz nyelvkönyvhöz rendeltem (iskolán keresztűl) szótárat is, így már teljes egészében mehet a nyelvtanulásom!! :)
2013. jún. 28. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!