Mikor kezdtétek el a babátok tanítani önállóan enni és mikor tanult meg szépen egyedül enni?
Nem tanítottam, egy idő után ő maga vette ki a kanalat a kezemből. Az elején csak túrkálta az ételt, majd néha bele is talált a szájába. Szeretem amikor így magától ösztönösen mennek a dolgok a maguk útján. Ugyanez volt a pohárból ivással is.
Nekünk ez bevált, neked is tanácsolom ezt a módszert. Annyi a lényeg, hogy figyeld a jelzéseit és mikor látod, hogy érett rá és kíváncsi, adj neki lehetőséget :)
Az enyém 10 hónaposan már nem nagyon akarta hogy én etessem, és már próbálgatta fogni az evőeszközt.
1 éves korára már egyedül evett kisebb-nagyobb sikerrel volt mikor több volt a ruháján mint a pocijában, de ezt korrigáltuk mert közben én is adtam neki kanállal.
aztán 13 hónapos korában már gyönyörűen evett egyedül, mindezt 1 hónap alatt, még a leves sem ment félre.
A tiéd inkább szereti a kényelmet,még elvárja hogy te add neki az ételt:)
Lassan azért adj a kezébe evőeszközt hátha érdeklődni fog iránta, és egyetek együtt akkor látja hogy kell használni az evőeszközt és előbb-utóbb már őt is érdekelni fogja.:)
15 hónaposom mostanában nem engedi, hogy etessem (kanállal sem). Nyúl a kanalunk után, hogy kell neki - odaadtam. Kopogtat vele a tányérjában, és ami ráragad közben a kanalára azt ügyesen befordítja a szájába. Itt tartunk, de a kanálra halmozás még nem megy. Szerintem nem azért, mert lusta, vagy mi... :)
Majd fogja kérni a te gyerkőcöd is a kanalat/villát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!