Hogy lehetne egyszerre két nyelvet tanulni?
Nos nem az elejétől értem, angolt hat éve tanulok, iskolákban mig jártam, de inkább egyedül segédanyagokból, de a szókincsem még mindig kevés. Fél éve részt vettem egy német tanfolyamon az elég jól meg, sok szavat ismerek, de szeretném ezt is bővíteni, jelenleg itt élek Svájcban igy a napinémet használat is biztosítva van-
Van valami jó módszeretek amellyel egyszerre tudnám tanulni és hatékonyan mindkét nyelvet?
Őszintén... lehet tanulni, méginkább nem lehetetlen, de zavaró. Nekem gimiben kellett, mindkettőből volt 3-3 óra egy héten. Néha egymás után, volt osztálytársam, aki német felelésnél elmondta a kis dolgait angolul. :)
A németet, ha nap közben azt használod nem muszáj szótárazással erősíteni, ilyenkor "álmodban" is tanulsz, ahogy az agyad helyére pakolja az eltelt napot. Angollal leülhetsz szótár mellé, de én pl az sose szerettem. :)
Nézz filmeket, hallgass zenét, keress hozzá szöveget illetve feliratot. Szókincs biztos fejlesztésére szerintem ez a legjobb módszer. Sok szerencsét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!