Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Két nyelvet tanulni egyszerre?

Két nyelvet tanulni egyszerre?

Figyelt kérdés
Mindig is angolul tanultam, jelenleg is szakmai angolt tanulok, de szeretnék majd Németországban dolgozni. Ha saját kútfőből elkezdenék német nyelvet tanulni, legalább valami nagyon alap szinten, nem zavarna össze? nem menne az eddigi angol tudásom rovására?
2012. dec. 29. 12:00
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Nyugodtan kezdj bele, pláne, ha komoly terveid vannak.
2012. dec. 29. 12:04
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Én négyet tanulok. Időnként keverem őket, de így is megéri több nyelven beszélni.
2012. dec. 29. 12:33
 3/4 webnyelv ***** válasza:
100%

Egyénfüggő, ki keveri a nyelveket, ki nem. De kettőt nyugodtan lehet, főleg ha nem is egyszerre kezdenéd a kettőt az alapoktól.

Én is kb. 4-et tanultam egyszerre, igaz, akkor gimis voltam. Mai fejjel lehet, hogy már összekevernék ennyi nyelvet, ha egyszerre kéne tanulnom.

2012. dec. 29. 13:04
 4/4 anonim ***** válasza:

Lehet!

Én az angolt és az olaszt viszem egyszerre. Excel-ben vezetem a szavaimat és ahogy megjelenik egy új szó az egyik nyelvből, rögtön hozzánézem a másik nyelven lévő megfelelőjét.

A nyaelveket nem kevertem, de nem is együtt kezdtem őket!

2012. dec. 29. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!