Milyen sorrendben érdemes tanulni a spanyolt és a francia nyelvet? Továbbá lehet az egyik újlatin nyelvet egyszerre elkezdeni a némettel?
Angolból már van felsőfokú nyelvvizsgám.
Németből 10+ éve érettségiztem, de azóta nem foglalkoztam a nyelvvel.
Szeretnék megtanulni franciául és spanyolul is. A kérdésem ezzel kapcsolatban az, hogy melyikkel célszerűbb kezdeni? Melyik sorrendben lenne könnyebb? Vagy mindegy a sorrend, egyik sem könnyíti jobban a másik tanulását?
Továbbá miután megvan, hogy melyik újlatin nyelvet tanuljam először, azzal párhuzamosan lehet tanulni a németet?
A célom az, hogy egyszerre két nyelvet tanuljak, napi 3 órám van rá. :)
A németre szükségem van, azt "kell" tanulnom, meg nem is közömbös számomra, illetve nem is a 0-ról kezdeném újra.
A francia és spanyol nyelveket pedig nagyon akarom tudni. :)
en beszelek spanyolul es 2 honapja eldontottem, hogy nekiallok a francianak. nagyon hasonlit a nyelvtan, ez hatalmas elony, mert nem kell ujratanulnom mindent. szavak nagy resze is hasonlit vagy a spanyolra vagy az angolra, az is nagy segitseg!
szerintem rajtad all, hogy melyikkel szeretnel kezdeni, egy biztos, a kovetkezot sokkal konnyebb lesz elsajatitani :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!