Ebben a mondatban mi a crucial, elengedhetetelen vagy válságossá, kritikussá válik?
Ezt a szöveget szeretném érteni, köszönöma segítséget:
(...) real soulmate relationships will begin to be created. These soulmate relationships will be crucial for the transformation of the non-physical planes which needs to happen before the Event.
lelki rokonság?
A "crucial" az tényleg elengedhetetlen-t jelent
szerintem valamit félreértesz ebben a mondatban ha így gondolod...
Nem gondolom, kérdezem.
A SZTAKI szótára szerint: crucial=döntő, kritikus, válságos.
Crucially: létfontosságú. Ennyit tudok, nem tudom, élőnyelvben hogyan használják, ezért a mondatot sem tudom lefordítani. Elég döntő volna, mert ugye két ellentétes jelentése lehetséges a mondatnak ettől függően.:)
A konkrét mondat:
(...) real soulmate relationships will begin to be created. These soulmate relationships will be crucial for the transformation of the non-physical planes which needs to happen before the Event.
(...) valódi lelkitársi kapcsolatok el fognak kezdeni megalakulni. Ezek a lelkitársi kapcsolatok elengedhetetlenek lesznek ahhoz, hogy az Esemény előtt bekövetkező nem-fizikai síkok átalakulhassanak.
Ebben az esetben "elengedhetetlen", "nagyon fontos".
Egy kis finomhangolás a mondaton (előző vagyok):
Ezek a lelkitársi kapcsolatok elengedhetetlenek lesznek ahhoz, hogy az esemény bekövetkezése előtti kötelezően megtörténő lelki síkok egyesülése megtörténjen.
Érdekes egy mondat, ezt megkérdezhetném, hogy hol olvastad?
Köszönöm szépen!
Forrás: 2012portal.blogspot.com
Először angolul jelenik meg itt minden a szerzőtől, utána rögtön másnap több magyar oldalon is van már fordítás, sokan követik.
Nem 100%-ig hiteles!
Milyen szintű az angoltudásod és hol tanultad?
Még nem olvastam ilyen finomhangolt fordítást a témában.:)
Remek érzéked van hozzá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!