Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ebben a mondatban mi a crucial...

Ebben a mondatban mi a crucial, elengedhetetelen vagy válságossá, kritikussá válik?

Figyelt kérdés

Ezt a szöveget szeretném érteni, köszönöma segítséget:

(...) real soulmate relationships will begin to be created. These soulmate relationships will be crucial for the transformation of the non-physical planes which needs to happen before the Event.

2013. jún. 15. 02:42
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Az angoltudásom: honnan is kezdjem. Jó nyelvérzékem van (szerintem), de mindig is az angol fogott meg a legjobban, mint nyelv. Szerencsém volt, mert korán elkezdtem, de nem nagyon érdekelt, mégis, így megvolt hozzá a szókincs, hogy tudjam fejleszteni magam. Mikor már egy elég magas (felsőfokú) szintre eljutottam (kb. gimnázium) ismerkedtem meg két amerikai sráccal Magyarországon, akikkel azóta is tartom a kapcsolatot (bár már visszamentek az USA-ba). Mindig is érdekelt a mesterséges intelligencia és a formális nyelvek, tehát mondhatni, hogy a fordítás is valahogyan beleillik ebbe a körbe. Másodállásban dolgozok, mint szabadúszó fordító, egyébként.
2013. jún. 17. 22:33
 12/12 A kérdező kommentje:

Jó vagy leíró nyelvtanból?

Én elakadtam a középfokúnál, és nagyon nem fekszik nekem az angol. Legfőképpen azért, mert a magyar gazdag a központozásban és a szó mondatbeli szerepét és a szófajt pontosan kijelölő szóvégekben. Ezek hiányoznak az angolból, ezért egy bizonyos szint felett már nem tudom megállapítani, mi miylen szófaj és mi milyen mondatrész, és hol érnek véget a tagmondatok. Keresek valakit, aki ebben a témában tudna nekem órákat adni. Budapesti vagyok.

És nagyon jó a leíró nyelvtanban.

2013. jún. 17. 23:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!