Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hány hónapba, évbe telhet...

Hány hónapba, évbe telhet heti 1-2 óra alapos tanulással?

Figyelt kérdés
Eszperantó, középfokú nyelvvizsga. Kb. mekkora szókincs kell hozzá, hogy lehet ezzel a nyelvvel a nulláról haladni? Lesz később gyakorlati haszna?
2009. okt. 9. 22:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorlati haszna nem lesz valószínűleg, állítólag nagoyn hamar meg lehet tanulni, kevés szókincs, nagyonnagyon egyszerű nyelvtan. Én inkább az angolt javaslom vagy németet, de az angol egyszerűbb.
2009. okt. 9. 23:03
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy hónapig minden nap 1 órát eszperantóztam magamtól és elsőre sikerült a nyelvvizsgám.
2009. okt. 9. 23:41
 3/6 A kérdező kommentje:

Németből már van, angolból meg túl sokára lenne még meg, és már rég csak a második nyelvvizsga kellene az egyetemi diplomámhoz. De kisgyerek és munka mellett egyszerűen nem haladok. Szeretném már reális közelségben látni a végét. Aztán jöhet tovább az angol.

Azt szeretném megkérdezni a második válaszolótól, hogy honnan szerzett hozzá anyagot, honnan tanulta a kiejtést - vagy nincs különösebben más kiejtés? - és honnan vett könyvet, gyakorlatokat, van-e hivatalos nyomtatott szótár?

Köszönöm az eddigi válaszokat!

2009. okt. 10. 19:44
 4/6 anonim ***** válasza:
Második vagyok. A kiejtése nagyon egyszerű, szóval ezen nem fogsz elakadni.:) Én a "Szilvási László: Sikeresen az eszperantó nyelvvizsgáig" c. könyvből tanultam ez tankönyv, munkafüzet, és CD mindhármat egyszerre használtam és nagyon hasznos volt, valamint egy idő után elkezdtem neten eszperantó szövegeket olvasgatni. Nem tudom, hogy nyomtatott szótára van-e én a netről letöltöttem egyet.
2009. okt. 10. 20:12
 5/6 anonim ***** válasza:
Ja, és az Eszperantó Szövetségbe vettem, ami a XIX. kerben van, azt hiszem a Leiningen úton
2009. okt. 10. 20:14
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem max.3hónap alatt el lehet érni a nyelvvizsga szintet:)Ha egyetemre kell akkor csak óvatosan ,mert azt hallottam nem minden intézmény fogadja el nyelvvizsgának!!!
2009. okt. 10. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!