Angolban mik ezek? Full infiniti, bare infinite ing?
Figyelt kérdés
lehet hogy rosszul írták, de ez mi az angol nyelvtanban, kérhetnék lécci egy linket ahonnan tudom tanulni, tanulmányozni?2013. jún. 10. 18:25
1/3 anonim válasza:
Infinitive, magyar megnevezése főnévi igenév. Angolban létezik ennek két verziója: full (teljes) és bare (csonka).
Angolban az infinitive alak megegyezik a szótári alakkal, azaz pl. to be. Full-ban benne van a to, bare-ben nincs.
Infinitive ing-ről én még nem hallottam, szerencsére google se. Az ing form az igék alakja, amely ing-re végződik. Ilyen a gerund (ideiglenes főnévi alak) vagy a present participle (folyamatos melléknévi igenév).
Ha rákeresel ezekre a szavakra google-n, akkor biztos találsz leírásokat bőven.
2/3 anonim válasza:
Na majdnem leírtam volna, hogy "infinite ing" lehet hogy a non-finite ing form-ra utalhat (ez lenne a gerund egy másik lehetséges megnevezése), de végre leesett, hogy csak a vessző hiányzott onnan.
3/3 anonim válasza:
A Bare infinitive-vel nem érdemes foglalkozni, mert ritka, elég a normális Infinitive, vagyis TO-val.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!