Hogy lehet "gyorsan" feleleveníteni egy nyelvet, ha már rég nem használtam?
Ha a nyelvtant, írást akarod gyakorolni, szerintem levelezhetnénk. Egy cipőben járunk, én is sokáig tanultam, szakmai közepem van belőle, aztán rátértem az angolra, de most újra kellene a német. Sőt...
Tanulgatok egyedül, megy is, de használnom is kellene.
Őszintén szólva szerintem sehogy, újból meg kell tanulni. Persze ez azt jelenti, hogy sokkal gyorsabban fog menni, mintha abszolút kezdő lennél, mert már tanultad, így sok minden ismerős lesz.
Én az orosszal vagyok így. Igaz, hogy csak általános iskolában tanultam négy évig, és az is már 25 éve volt, de néhány kifejezésen és a cirill betűkön kívül mindent elfelejtettem, újból kellene tanulnom az alapoktól. A névszóragozásra például egyáltalán nem emlékszem.
Köszönöm a válaszokat :)
Elsősorban a beszédre kéne rágyúrnom, mert az sose ment túl jól, nem vagyok túl magabiztos... De ahhoz meg mondjuk kell minden más, hogy össze tudjak rakni egy mondatot, ráadásul "gyorsan"... :)
Második válaszoló: Jó ötlet a levelezés, én benne vagyok :) Bár lehet nem mész túl sokra velem, nagyon sokat (ha nem mindent) elfelejtettem... :(
Utolsó válaszolónak Sok sikert az oroszhoz! :) Régen én is szerettem volna oroszul tanulni, de nulla nyelvérzékkel úgy éreztem elég nekem két nyelvvel küzdeni :) Nehéz nyelv egyébként?
[Utolsó vagyok]
Nem kezdtem végül el újra tanulni (ha lenne rá időm, bevállalnám), mert közben angolul és spanyolul tanultam (mindkettőből középfokúm van, de csak a spanyolról merném azt állítani, hogy beszélem), de igazából ezekre sincs szükségem, a spanyollal csak hobbiból foglalkozom.
Az orosz kb. annyira nehéz, mint a spanyol, nem túlzottan nehéz, eléggé logikus mindkét nyelv. Az oroszban a névszóragozás nehéz egyedül, igeragozás alig van (nem kell sok igeidőt megtanulni), és többes számban még nyelvtani nekem sincsenek (a spanyolban vannak, de ott meg semlegesnemű főnevek nincsenek, csak névmások, névelők stb.).
annyi nyelv van amit szívesen tanulnék, csak tényleg nincs nyelvérzékem úgy érzem, és így nehéz, de tudom, hogy nem lehetetlen, csak még gyűjtöm az erőt :)
A spanyolt én is nagyon szerettem/szeretem, 4 évig tanultam suliban csak hát nem épp a legjobb tanárunk volt, inkább önbizalmat rombolt, mint sem tanított... De egyszer akkor is megtanulom rendesen a spanyolt! :) Te hogy tanultad? Tanfolyamon vagy önállóan? Milyen könyvből?
Bocsi, hogy ennyit faggatlak :)
Én gimnáziumban kezdtem el a nulláról, heti 3 órában. Az első év csak szenvedés volt, mert nem volt egy normális tanárunk sem, mire megszoktuk az egyik rosszat, lecserélték egy még rosszabbra, és ez így ment a tanév végéig (a 9 hónap alatt kb. 4 tanárunk volt).
Aztán másodiktól kaptunk egy anyanyelvű (uruguayi) tanárnőt, aki végig vitt minket az érettségiig, és nála is érettségiztem. Sajnos a heti három óra nem volt elég a nyelvvizsgához, így érettségi után még önszorgalomból tanultam a főiskola mellett, így sikerült letennem a nyelvvizsgát.
Lehet, hogy ha az első évben is végig lett volna egy normális tanárunk, akkor hamarabb is levizsgáztam volna. Arra határozottan emlékszem, hogy az első órák utáni élményem egyértelműen az volt, hogy nyelvtanilag mennyire hasonlít az oroszra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!