Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Felsőfokú német nyelv tudás?

Felsőfokú német nyelv tudás?

Figyelt kérdés

Azt szeretném kérdezni hogy:

a, Fellehet e az internet segítségével készülni egy otthon az internet segítségével + 1-2 könyv vásárlásával úgy hogy legyen egy felsőfokú nyelvvizsgához elegendő nyelvtudása az embernek?

b, Hogyan, Mennyi idő alatt és milyen oldalakat, könyvek segítségével kivitelezni?

2013. máj. 5. 11:03
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha már van egy erős középszinted, akkor onnan a felsőfok már csak szókincsben tér el. Ha pedig 0-ról indulsz, akkor erősen ajánlott a tanár.
2013. máj. 5. 13:12
 2/3 anonim válasza:
100%

Sok gyakorlással és szorgalommal szerintem lehet. Én is szoktam az internetről tanulni, igaz, én még közép szinten állok, most fogok emelt érettségit tenni. Szerintem fontos, hogy minden nap kell egy kicsit foglalkozni vele, én pl. szoktam zenét hallgatni, ami sokszor segít abban, hogy a nyelvtani szerkezeteket megjegyezzem, és sokan tanácsolták már nekem, hogy néha amit csinálok, azt mondjam közben németül.

Érdemes szerintem híroldalakat, ismeretterjesztő oldalakat nézni, mert azokból sok hasznos szót lehet találni. Az érettségi/OKTV feladatsorok is ilyen oldalakról vannak, és többet kiszótáraztam, aztán egy csomó szó a többiben is előfordult. (ami a szótárazásnál fontos, az igék vonzatait mindig figyelni kell, mert vonzatos igék mindig előfordulnak)Ilyen oldal most csak a www.spiegel.de és a www.morgenpost.de ami beugrik, de szerintem biztos van több.

Mi most az iskolában rendeltünk egy könyvet, ami C1-re készít fel elvileg, az a címe, hogy Aktuelle Gesprächtsthemen, vagy valami hasonló, és minden helyen össze vannak gyűjtve hasznos kifejezések, és a nyelvvizsgához szükséges témák szerint van felosztva.

Jelenleg milyen szinten állsz németből?

2013. máj. 5. 13:12
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

2#,

Azzal a dal hallgatással azért vigyázz, mert a dalokban van "költöi szabadság" is. Szóval ott kifordíthatják a helyes mondatokat, úgy, hogy értelmes szöveg, de nem helyes mondatokat találsz. Inkább újságolvasást, vagy interneten való híreket hallgass. Az sokkal jobb egy vizsgafelkészülésre.

2013. máj. 5. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!