Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Orosz nyelvet miért nem...

Orosz nyelvet miért nem oktatnak, ha van rá tanár is?

Figyelt kérdés
Nálunk a gimnáziumban legalább 3 olyan némettanár van akik orosz tanárok is, de még sincs tanítva, de még szakkör sincs. Hát hogy van ez? Nem érné meg tanítani vagy nem lenne rá jelentkező?

2013. máj. 1. 08:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

17:31

Nálunk is ez volt csak olasszal.Nálatok nem vennének fel új tanárt?Nálunk olaszra se vettek fel.

De amúgy nekem ez magas.Ha már valakik tanulták,meg lenne rá igény,akkor miért nem...

És kellett választani más nyelvet utána?

Bocsi az OFFért,csak érdekelt mert -mint már mondtam-nálunk is ilyesmi volt.

2013. máj. 2. 19:10
 12/18 A kérdező kommentje:
Nálunk, a gimnáziumban még orosz szakkör sincs, pedig lenne rá igény. Legalább 5 emberért indítanának szakkört? Az lenne a legjobb, ha fel lehetne venni plusz tantárgyként, de szerintem ilyen nincs még gimnáziumban. Habár arra, hogy fel lehessen venni plusz óraként még annyi esélyt sem látok, mint, hogy szakkört indítsanak. :(
2013. máj. 4. 10:20
 13/18 anonim ***** válasza:

Hát..nálunk egy ideje szakkör formában volt orosz, szóval tanultál például angolt meg franciát suliba és oroszt ha akartál , szakkörön.

De most meg már nálunk lehet választani 2.nyelvnek is.

Különben, szerintem 5 emberre lehetne szakkör.Nem olyan rossza z 5 fő hozzá, és még ki tudja: lehet később többen is szeretnének.

2013. máj. 4. 10:40
 14/18 anonim ***** válasza:

10:40 még mindig

Szerintem kérdezzetek rá a szakkörre.

Ha nem lennétek 5en,azt mondanám menj(etek) különtanárhoz, de így lenne értelme.

2013. máj. 4. 10:41
 15/18 A kérdező kommentje:
Nah, jah. Nemrég kérdeztem meg a többieket ezzel a szakkörrel kapcsolatban és mindegyikük azt mondta, hogy nem férne bele az idejükbe egy szakkör, így tehát egyedül maradtam az orosz szakköre és én értem egyedül külön tuti nem indítanak.
2013. máj. 4. 16:02
 16/18 anonim ***** válasza:

Ebben az esetben menj külön tanárhoz - ha anyagilag megengedhető. Egy emberért nem hinném hogy indítanak szakkört.

A családba tud valaki oroszul?Akkor lehet segíthetne.Ez a szerencsésebb helyzet.

2013. máj. 4. 16:48
 17/18 anonim ***** válasza:

16:48 még mindig

Ha akarsz,tanulhatsz netről is. Tudok küldeni anyagot is hozzá.Viszonylag jó dolgok vannak

2013. máj. 4. 16:57
 18/18 A kérdező kommentje:
Igen, tanultak oroszul a családban, de mára senki sem tudja olyan szinten az oroszt, hogy segíteni tudna, már önállóan eljutottam a számokig, illetve a főnevek neméig, és többes számáig, már ebben sem tudtak segíteni, mert annyira elfelejtetté, hogy csak néha-néha villan be egy-egy dolog nekik ezekről az egyszerű dolgokról. Külön tanárhoz elkezdtem járni, csak mindig olyan időpontokban tudott fogadni, amikor nekem sem volt a legjobb, és így inkább önállóan csinálom, de néha elmegyek hozzá, ha valahol megakadnék. Orosz könyvem is van a Sag za sagom шаг за шагом), meg beszereztem egy nagyon régit is a русский язык для всех -et, azaz magyarul: orosz nyelv mindenkinek. Nagyon nagy segítség lenne az orosz nyelvleckék, ahogyan az előttem író említette, hogy elküldi, szükségem van rájuk. Előre is köszönöm!!
2013. máj. 4. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!