Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Orosz nyelvet miért nem...

Orosz nyelvet miért nem oktatnak, ha van rá tanár is?

Figyelt kérdés
Nálunk a gimnáziumban legalább 3 olyan némettanár van akik orosz tanárok is, de még sincs tanítva, de még szakkör sincs. Hát hogy van ez? Nem érné meg tanítani vagy nem lenne rá jelentkező?

2013. máj. 1. 08:49
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Nincs rá igény.
2013. máj. 1. 08:55
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Nincs meg az a kello letszam. Ha ossze birnatok szedni 10-15 embert akkor nagy valoszinuseggel indulna, ha a tanarok is beleegyeznenek.
2013. máj. 1. 09:00
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Az elmúlt 50 évben csak az oroszt tanították lényegében az iskolákban. Valamikor a 60-as években középiskolákban lehetett mellé tanulni vagy az angolt, vagy a németet. No persze azt sem a diák választotta, az iskolától függöt, hogy melyiket okította.

Az oroszt kötelező volt: általánosban tanultam 4 évig + középiskolában másik 4 évig = 8 év, és nem tudtam belőle többet, mint a középsulaban 4 évig tanult németből.

Persze ma már, ha akarod, akárhol önként tanulhatsz oroszt is, de szerintem ez a háttere annak, hogy ma inkább csak önkéntes alapon oktatják, és nem viszik be az órarendek sorába, mint kötelező tárgy.

2013. máj. 1. 09:02
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Mert nincs rá igény, és már nem abba az időben élünk ahol ez kötelező.

A mi sulinkban is van 2 tanár akik orosztanárok is egyben és nálunk is csak úgy indítottak órát hogy külsősök is jöttek más iskolákból, egyetemekről. Valakinek a szakmája miatt volt rá szüksége hogy tanuljon, mert orosz nyelvtudással vették volna fel, valaki hobbiszinten, valaki meg vizsgára készült belőle. A többség a mi sulinkban volt, de mások is voltak, mert csak így érte meg a tanárnak. És ez órák előtt, vagy után volt, mert az igazgató csak így engedélyezte, hogy ne befolyásolja az iskola megszokott menetét.

Egyébként tavaly volt már szó erről hogy rendesen indítanak angol órát, iskolásoknak de egy évfolyamból nem volt 7 embernél több érdeklődő, így bele sem kezdték.

A német iránt sem volt túl nagy az érdeklődés, már azt is megszüntetnék, de azt mégsem tehetik.

2013. máj. 1. 09:06
 5/18 anonim ***** válasza:

Én is gimis vagyok.

És nálunk van az angol,német,francia mellett orosz is.

Tavaly meg előtte még olasz is volt.

Igaz,én angolt meg franciát tanulok.Oroszt itthon fogok (anyukám régen oroszt is tanított,kicsit segít,meg apukám anyanyelvi :DD )és lehet különórán.

Szóval ha akarsz tanulni,és van rá keret,tanulhatod különórán is.

De tuti van még gimi ahol van orosz is,csak nem mindenütt.Az orosz ritkább nyelv mint a német.

2013. máj. 1. 11:15
 6/18 anonim ***** válasza:

11:15.

Ugyan nem ez volt konkrétan a kérdés,de ha akarod,akkor küldhetek segítséget otthoni tanuláshoz.

2013. máj. 1. 11:21
 7/18 anonim ***** válasza:
74%

Lassan nyugdíjba mennek az orosz tanárok !

Tapasztalat

2013. máj. 1. 12:08
 8/18 anonim ***** válasza:
66%

Magánúton lehet most ist tanulni

ha vlki szeretne

2013. máj. 1. 12:09
 9/18 anonim ***** válasza:
66%

Vagyis aki meg akar tanulni

az megtanulja sulin kívül

2013. máj. 1. 12:11
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
a fiam a gimiben harmadik nyelvként felvette az oroszt...nagyon tetszett a tanulóknak, erre a tanár félévkor elment...azóta nincs orosz.
2013. máj. 2. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!