Aki perfekt angolból lenne oly kedves és leellenőrizné nekem ezt a szöveget?
Egy külföldi sztártól szeretnék autogrammot kérni és ezt a levelet gondoltam, hogy megírnám neki. Én sajnos nem vagyok perfekt angolból, főleg a nyelvtani részével vannak gondjaim szóval könnyen lehet, hogy ebben a szövegben vannak olyan hibák, amiket én nem vettem észre, de nagyon örülnék, ha valaki segítene rávilágítani az esetleges hibákra. De ha mégsincs benne hiba ezt is jelezhetnétek, ennek is örülnék:D De tényleg csak olyan írjon ha lehet, aki nagyon jó angolból, mert google fordítót én is tudok használni, de az nem mindig ad ki jó megoldást:) Előre is köszönöm!
I am a huge fan of yours and your famous series [sorozatcím]. You have always cheered me up so I would like to thank you for the hilarious moments. I admire [karakter, akit játszik a sorozatban] so much because he is always helping others, even if his life depends on it. I cried so hard when the series was over, I will miss it so much. Sadly, probably I will never get a chance to meet you personally (although it’s one of my biggest dream) but I would be the happiest girl in the world if you could sign me the photo what I placed into the reply envelope – with this my other biggest dream will come true.
Az utolsó sorban a what-ot vagy hagyd el, vagy cseréld that-re (what csak akkor jó, ha a vonatkozó mellékmondatnak nincs előzménye, márpedig itt van: a kép)
A másik inkább értelmileg sántít: even if his life depends on it vsz. pont az ellenkezőjét jelenti, mint amit ki akarsz fejezni. Ha arra gondolsz, hogy (akár) az élete árán is, akkor even if that means risking his life.
Apró stilisztikai furcsaságok vannak még benne, de azokat szerintem ne bántsd, mert ettől egyedi és hiteles :)
A kérdező megnyugtatására:
Én pont a fent kifogásoltak(hoz hasonlók)ra írtam, hogy apróbb stilisztikai furcsaságok: ezek nem nyelvi, inkább logikai 'hibák', kamaszos hebehurgyaságok, amilyeneket akár az anyanyelvén is simán írhat valaki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!