Na, szóval a Past Simple kicsit zavaros nálam. Tudom, hogy az igék második alakját kell használni, vagy a szabályos igéknél -d,-ed. Viszont azt nem értem, hogy mikor kell was/were-t használni és mikor did/didn't meg ezek. :D vagy a was/were csak a Past Continous-nál van? valaki próbálja már meg elmagyarázni, légyszi :D
2013. ápr. 7. 17:17
1/7 anonim válasza:
P. Vagyok és elmagyarázom az egészet le kell irnom az kb 10p
2013. ápr. 7. 18:01
2/7 anonim válasza:
Na szóval :
Ugye a magyarban is van cselekvő és létező kérdés
Létező: pl. Éhes voltam
Cselekvő: pl. Ettem .
Ugyan így az angolban is megvannak ezek .létező ige a magyarban a volt és ezek ragjai (voltál,voltam stb)
A was-t were-t létező mondatokban kell használni .jelentése a was/were nek= volt. Állító szórendnél :Pl. I was hungry =éhes voltam , you were hungry = éhes voltál. Kérdést úgy képzünk hogy felcseréljük az alanyt a létezést kifejező igével . Pl were you hungry? Tagadásnál a were/was után egy"not " ot rakunk pl. I were not hungry (röviditve : weren't) . P voltam és folytatom .
2013. ápr. 7. 18:11
3/7 anonim válasza:
A cselekvő mondat pl. Ettem . Ezt úgy képezzük az angolban h : alany + ige 2. Alakja (ed, vagy kivételes esetek) . Pl. I ate (az eat ige az enni-t jelenti múlt idejü alakja az ate ) ez a pici mondat azt jelenti h ettem . Az igék többségét úgy képezük h a végükre "ed" ragot rakunk viszont van jónéhány kivétel pl ate, threw,wore stb .. . A kérdést a segédigékel csinálunk. A segédige past simpleben a "did" . Kérdés képzés : Did + alany + ige 1 alakja. Fontos h a kérdésben nem szabad az igére "ed"t rakni mert a "did" del már fejezve van az igeidö ! Tagadás : alany +did not (didn't) ige 1 alakja . És tagadásban sem szabad ed-t használni! P. Voltam
2013. ápr. 7. 18:20
4/7 anonim válasza:
Példák :
Létezösre:
I was hungry= éhes voltam
I wasn't hungry =nem voltam éhes
Was i hungry? =éhes voltam ?
Cselekvöre:
I ate an apple= ettem egy almát
I didn't eat apple= nem ettem almát
Did i eat an apple?=ettem egy almát?
Remélem érthető volt :D P.
2013. ápr. 7. 18:24
5/7 A kérdező kommentje:
úú nagyon köszi!:)
2013. ápr. 7. 21:54
6/7 anonim válasza:
Szivi :D érted mostmár kb?? :D P.
2013. ápr. 8. 18:20
7/7 A kérdező kommentje:
igen, mindent kiírtam külön, hogy kell kérdezni,tagadni,kijelenteni szóval mostmár tiszta:D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!