Aki angolból jó adna tippet hogy hogyan értsem meg az angol nyelvtani részt?
Először talán kezdd azzal, hogy megváltoztatod a hozzáállásodat. Úgy nem lehet semmit se megtanulni, hogy azt mondod, hogy hülye vagyok hozzá.
Másodszor ülj le, és tanulj. Máshogy nem lehet megtanulni semmit, és ne a kifogásokat keresd, hanem gyakorikérdések helyett a könyvet bújd.
Mellesleg az már jó, hogy szeptember óta jársz suliba, de most döbbentél rá, hogy tanulni kéne...
Ja, hogy nem érdekel? Akkor viszont miért jelentkeztél 0. éves angolra? Gondolom, hogy nem sima középiskolába jársz ennyi angol óraszámmal.
Kedves első, mivel BEISMERTE, hogy ez így nem mehet tovább, meg stb, és rendelt könyveket, nyelvtanfolyam stb.. szerintem a hozzáállással nincsen baj. Jó tanárt kaptál, kedves kérdező? Én is nulladikas voltam, és kegyetlen jól beszélem az angolt. Nekem heti 13 órám volt. Szerintem nagyon jól teszed, ha próbálod önmagadat is fejleszteni. Milyen könyvből tanultok? Headway? New English File? Nekem mindegyik bevált. :) Ha headwayből tanultok, akkor próbálj meg egy szótárral leülni a kezedben és a könyv hátuljában van leckénként nyelvtani összefoglaló, fordítsd le magadnak a szöveget a szótáraddal (esetleg a sztaki-t is használhatod, elég megbízható) és értelmezd.
Nekem eléggé könnyen megy a nyelvtanulás, leginkább az angol, a második választottam a francia, ahhoz kicsit többet kell tanulnom. Sok sikert! :)
A nyelvtan nem nehéz
(Csak kell hozzá valami jó könyv nyelvtanból-
amiben el vannak magyarázva meg példák vannak benne)
Nyáron gyakorolhatsz
(Ha érted a nyelvtant akkor a többi már nem nehéz)
Nem is kell nyelvtanfolyamra menned
Elég, ha átismétled a nyelvtani anyagot
(a nyáron)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!