Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Aki angolból jó adna tippet...

Aki angolból jó adna tippet hogy hogyan értsem meg az angol nyelvtani részt?

Figyelt kérdés
Szóval 9.osztályos vagyok heti 15 angolórám van ami nagyon kemény mivel általánosban olyan SZAR angoltanárom volt hogy az óráin énekeltünk bugyuta óvodás dalokat és beszélgettünk (magyarul) Szóval az alapom nagyon meg sincs és olyan 3-2 témazárókat írok hogy ihajj...a nyelvtani részből meg olyan sügér vagyok mint Pákó...:D Most már meguntam hogy tiszta hülye vagyok ezért rendeltem könyveket , elfogok járni külön tanárhoz, filmeket nézek és talán elmegyek nyelvtanfolyamra!Ez segíteni fog? Ti hogyan tanultátok meg a nyelvet? Nehezen tanultad vagy könnyen?
2013. ápr. 22. 17:17
 1/7 anonim ***** válasza:

Először talán kezdd azzal, hogy megváltoztatod a hozzáállásodat. Úgy nem lehet semmit se megtanulni, hogy azt mondod, hogy hülye vagyok hozzá.

Másodszor ülj le, és tanulj. Máshogy nem lehet megtanulni semmit, és ne a kifogásokat keresd, hanem gyakorikérdések helyett a könyvet bújd.

Mellesleg az már jó, hogy szeptember óta jársz suliba, de most döbbentél rá, hogy tanulni kéne...

Ja, hogy nem érdekel? Akkor viszont miért jelentkeztél 0. éves angolra? Gondolom, hogy nem sima középiskolába jársz ennyi angol óraszámmal.

2013. ápr. 22. 17:36
 2/7 anonim ***** válasza:

Kedves első, mivel BEISMERTE, hogy ez így nem mehet tovább, meg stb, és rendelt könyveket, nyelvtanfolyam stb.. szerintem a hozzáállással nincsen baj. Jó tanárt kaptál, kedves kérdező? Én is nulladikas voltam, és kegyetlen jól beszélem az angolt. Nekem heti 13 órám volt. Szerintem nagyon jól teszed, ha próbálod önmagadat is fejleszteni. Milyen könyvből tanultok? Headway? New English File? Nekem mindegyik bevált. :) Ha headwayből tanultok, akkor próbálj meg egy szótárral leülni a kezedben és a könyv hátuljában van leckénként nyelvtani összefoglaló, fordítsd le magadnak a szöveget a szótáraddal (esetleg a sztaki-t is használhatod, elég megbízható) és értelmezd.

Nekem eléggé könnyen megy a nyelvtanulás, leginkább az angol, a második választottam a francia, ahhoz kicsit többet kell tanulnom. Sok sikert! :)

2013. ápr. 22. 18:14
 3/7 anonim ***** válasza:

A nyelvtan nem nehéz

(Csak kell hozzá valami jó könyv nyelvtanból-

amiben el vannak magyarázva meg példák vannak benne)

2013. ápr. 22. 20:48
 4/7 anonim ***** válasza:

Nyáron gyakorolhatsz

(Ha érted a nyelvtant akkor a többi már nem nehéz)

2013. ápr. 22. 20:49
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem is kell nyelvtanfolyamra menned

Elég, ha átismétled a nyelvtani anyagot

(a nyáron)

2013. ápr. 22. 20:51
 6/7 A kérdező kommentje:
1.válaszoló nem most jöttem rá csak tudod nyáron érdemesebb egy tanfolyamot elkezdeni;))amilyen könyveket használunk;Grammarway(ritkán használjuk),traveller.....
2013. ápr. 23. 10:20
 7/7 anonim ***** válasza:
Mind a kettőből tanultam, mindegyikben tök jól meg van fogalmazva minden.
2013. ápr. 23. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!