Van értelme az angol kőzépfokú nyelvvizsgánal?!
Elöször is, ha a felsöszintü érettségi angolból jól sikerül, akkor azért középszintü nyelvvizsgát kapok. (remélem érthetö)
És akkor mi értelme elmenni középfokúra?
Én most 10.-es vagyok, és nem érzem úgy hogy készen állok a nyelvvizsgára, meg hát sokba kerül.
És nincstöbb értelme annak, hogy megvárom a 12. évet és akkor eldöntöm hogy vagy felsöfokú nyelvvizsga vagy az érettségi ami által megkapom a középfokút?
Persze
Várj még legalább egy évet
Nem "kötelező" rá elmenni
(pláne ha úgy érzed még korai volna)
De mehetsz "emeltezni" is,
ha az szimpatikusabb
Csak azért mert kapsz érte egy középszintű nyelvvizsgát nem érdemes megcsinálni.
A nyelvvizsgának az az előnye, hogy bár pénzbe kerül, viszont nem rontja az érettségiátlagodat, ha esetleg, bár megvan a 60%, de mégsem sikerül jól.
+ egy fokkal nehezebb is az emelt. Mi a felsőfok magnóhallgatási részéhez az emelt szintű érettségik hanganyagaival készültünk jóformán.
Meg ha netalán a nyelvvizsgát, addig próbálkozhatsz, amíg nem sikerül. Sőt, külön-külön is leteheted az írásbelit és a szóbelit is, nem muszáj egyszerre.
*Meg ha netalán nem sikerül a nyelvvizsgád
Bocsi, siettem egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!