Lehet úgy tanulni angolul, hogy sok filmet megnézek eredetiben? Van ennek értelme?
Figyelt kérdés
Valamikor érettségiztem angolból, de azóta nem fejlesztettem a tudásom, eléggé megrekedt egy szinten. Mostanában sok időm van és megtehetem, hogy egy nap akár két filmet is megnézzek, de persze félek, hogy semmit nem értek majd belőle.2013. márc. 1. 08:30
1/5 anonim válasza:
Előtte nem árt felfrissíteni a megkopott tudást! Mert tényleg nem fogsz érteni belőle semmit.
A filmek egyébként nem helyettesítik az aktív tanulást.
2/5 anonim válasza:
De sokat segít. Olvass, hallgass sokat, kezed alatt vagy a gépen legyen egy szótár, keress, ismételj tanulj. Menni fog, kezdetnek ha teheted nézz olyan filmeket, amiket ismersz, szóval nagyjából tudod a szöveget.
3/5 anonim válasza:
Nem sokat segít. Esetleg kiejtést. Ha csak nézed.
4/5 anonim válasza:
Eredeti nyelv + ami a fontos SUBTITLES (felirat!!!!!!!!
5/5 sKillEr96 válasza:
Egy-egy film felirattel eleinte (kesobb ugye elhagyhato) tenyleg sokat segit, nekem is segitett szavakat tanulni\kiejtest hallgatni es eltanulni, mert tavaly sok filmet neztem eredeti szinkronnal, a vegen mar tudtam, hogyha nem is ertettem pontosan, hogy mit mond. Ugyan csak 10.-es vagyok, de nekem ez a modszer bevalt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!