Van értelme elkezdenem angolul olvasni egy könyvet? És mi is ennek a módszere? Szótárazás? Ti hogy kezdtétek/szoktátok?
az olvasás előtt, nézz meg egy-két filmet angol nyelven, előbb felirattal, majd anélkül
ha ezeket érted (10-15 film után) kezdhetsz olvasni, valamilyen könnyített regényt, aztán jöhet a Twilight
:D Igen, letöltöttem ma a filmet is angolul, akkor a könyves témát még pihentetem asszem.
Ha van még hasonló jó tanács... :)
Én először a Harry Potter sorozatot olvastam ki angolul, bár én elég intenzíven tanultam, felső fokúm is meglett aztán. Én nem szótáraztam, hiába volt amit nem értettem, előbb-utóbb leesett a jelentés, szótárazással élvezhetetlen egy könyv. (Más kérdés, hogy egy-egy szót nem értettem, nem egy-egy szót értettem :) )
Inkább kezdetnek tényleg filmet nézz, gyakorolj, színesítsd a szókincsedet akár a tankönyvedből és aztán kezdj olvasni, mikor nem két mondatot értesz meg az oldalról, mert úgy nincs sok értelme, de úgysem, hogy egy folytában szótárazol. ;) Például csinálhatod azt is, hogy kinyitod az angol könyved egy témánál és nem csak azzal foglalkozol, ami ott van, hanem ami eszedbe jut kifejezés a témával kapcsolatban, azt kikeresed a szótárban és kiírod. Vagy ha vannak régi fénymásolt anyagaid azt is érdemes előkeresni. A mi sulinkban divat volt, hogy a tanár fénymásolt cuccokat hozott, például a kajázásról tanultunk és hozott egy nagy csomó anyagot, gyümölcsök, fűszerek, húsok stb összegyűjtve.. nem tudom neked van-e ilyened, de néha hasznos elővenni, ha igen.
Én az Anne Rice féle vámpírkrónikákat és az anita Balke-vámpírvadász sorozat néhány részét olvastam angolul. Nekem sokat segített :) Bár a Lestat, a vámpír nagyon "megizasztott".
Keress rá a Jómagam-szótárra, ennek van olyan funkciója, hogy egy egész doc file-t (vagyis egy egész könyvet, ha le van mentve a gépen) be tudsz tölteni, és amelyik szóra rákattintasz, kíírja, hogy mit jelent. Én ezzel olvastam el a fentieket.
De jó, mennyi hasznos választ kaptam hirtelen! :)
Köszi nektek, akkor csak fokozatosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!