Óriási dilemma mit csináljak? (bővebben lent)
Most lesz a nyelvvizsgám és a szóbeli része finoman szólva sem megy túl jól, mert nemigen használtam és ezt mostanában vettem észre hogy alig tudok megszólalni. Az írás olvasás megy.
Már csak 3napom van eldönteni h elmegyek -e szóbelire amire amúgy 10napom van még felkészülni:S Igazából nem tudom egyáltalán h elég lenne e ez az idő felkészülni. A legrosszabb az egészbe hogy ha átrakom októberre a szóbelit, akkor megint nem tudok elkezdeni más nyelvet tanulni mert ugye párhuzamosan nem túl okos döntés csinálni a kettőt, és nekem januárra már kell egy másik nyelvvizsga h megkapjam a diplomám.:S
10 nap sima ügy. Összegyűjtöd a témákhoz kapcsolatos fontosabb szavakat, kifejezéseket, majd írsz egy sablont, és arról beszélsz.
Az áttételért gondolom úgyis fizetni, úgyhogy szerintem mindenképp menj el!
Melyik típusúra mész?
(Telc?) Azért próbáld meg, az nem olyan nehéz
Nincs valami jó könyved?
(Annak a nyelvvizsgaközpontnak, ahova jelentkeztél,
szokott lenni kiadványa, amiből a szóbelire
lehet felkészülni) Azt kéne még "nézegetned"
Ha nincs normális könyved, akkor írd le
az egyes témákhoz a lényeget, hogy meg tudj
nyikkanni
Van hozzá könyvem, tanulok is mint állat, de nekem nem ezzel van a gondom, hanem hogy nem tudok megszólalni ha azt kérdezik mi a nevem kb már akkor lefagyok és nem tudok gondolkodni de még magyarul sem..
magyar vizsgánál megjegyzem nincs ilyen...
és ezzel kéne vmit sürgősen kezdenem:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!