Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? (magántanár-dilemma)

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy nem vagyok elégedett a magántanárommal. Nem nyelvkönyvből tanulunk, nem veszünk nyelvtani részeket, nem úgy tanít, mint egy iskolai tanár, rendszerben, gyakorlattal. Ha feladatkönyvet nézünk, akkor ltom, hogy ő is elég járatlan benne. Valahogy mintha tőlem várná, hogy felépítsem az órákat. De szerintem egy tanárnak nem csak tudnia kell, hanem "vezetnie" a diákot fokozatosan a nyelvtanban, egy tanterv szerint, akár egy könyvvel, akár mással. Hozzáteszem, a nyelvtudása kiváló, csak úgy érzem, nem olyan, mint egy valódi tanár, mert tanácstalannak érzem. Nekem kell megmondani, mit akarok csinálni, de úgy érzem, hogy neki kellene irányítania.

Mit gondoltok erről? Hagyjam ott? Az a baj, hogy előre kellett neki fizetni, így már fogalmam sincs, mit tegyek. Mehetnék máshoz, de akkor messzebbre kellene járnom (de ezek után, ha elég jó a tanár, már azt se bánnám). És érettségire készülök, amire már nincs túl sok idő...

2012. jan. 17. 17:52
 1/5 anonim ***** válasza:

szvl mindketten a másiktól várjátok, hogy vezessen.

mondd meg neki, hogy miket nem értesz. vidd el a sulis könyved és mutasd meg neki. és mondjuk mondd el neki, amit itt leírtál, hogy szeretnéd, ha következetesebb lenne meg hogy jó lenne könyvből tanulni. nyugodtan megmondhatod neki.

2012. jan. 17. 18:29
 2/5 anonim ***** válasza:
hát nálunk 15 perc általában magánéleti mi történt 5 perc hogy én lefekszek a kanapéra meg ilyenek de mivel ő 3 diploma 3 szakvizsga én meg legendásan tehetséges ez megteszi. Te meg öccse google : cambridge advanced certificate , ott lesznek feladatlapok megkérder ebből gyúrjon ki és hajóóóóó.
2012. jan. 17. 21:42
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem hagyd ott... Én is magántanár vagyok és ez borzalmas lehet így...
2012. jan. 19. 23:37
 4/5 A kérdező kommentje:

"Te meg öccse google : cambridge advanced certificate , ott lesznek feladatlapok megkérder ebből gyúrjon ki és hajóóóóó."

1. nem angol nyelvről van szó, ilyet senki sem mondott

2. mivel én is legendásan tehetséges vagyok nyelvek terén (tényleg!), ezért már rég megvan a felsőfokúm angolból, úgyhogy kösz, de nem kell. Max. a proficiency-t venném meg abból a sorozatból.

Utolsó válaszoló: most már ott hagytam. Engem nagyon zavar, ha valaki nem tervezi meg az órákat, nem vezet...

2012. jan. 20. 11:22
 5/5 anonim ***** válasza:
jaja proficiency én is arra gondoltam hajóóóóó azt megírod 95% felé all in akkor aztmondom talán vmit tudsz
2012. jan. 20. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!