Hogy ejtem ki helyesen németül?
Figyelt kérdés
Nemrégiben írnom kellett egy önéletrajzot németül. Minden szép és jó, csak hétfőn felelek belőle. AZ első pár mondat között szerepel: "1996. július 14-én születtem Budapesten."
Így írtam le: "Ich bin am 14. Juli 1996 in Budapest geboren." Az lenne a kérdésem, hogy a napot, hónapot, évszámot, hogy ejtem ki helyesen? Ez így helyes lenne? "vierzehnten Juli neunzehnhundertsechsundneunzig" ?! Csak mert elég furcsán hangzik így. A válaszokat előre is köszönöm.
2013. ápr. 7. 09:24
2/3 anonim válasza:
Persze, nekünk furcsa lehet, de a németeknek ez a természetes.
Egyébként igen, azt mondod, hogy am vierzehnten Juli neunzehnhundertsechsundneunzig geboren.. :)
3/3 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek :)
2013. ápr. 7. 17:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!