Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ezek mennyire jó könyvek...

Ezek mennyire jó könyvek orosz tanulásra? Mennyi időalatt lehet megtanulni?

Figyelt kérdés

0-ról szeretném elkezdeni az oroszt.

Majd ha menni fog szeretnék belőle középfokúzni is.

Úgy gondolom, hogyelsőnek ezekkel kezdenék: Gergely Lászlóné, Dr. Halász Lászlóné - Orosz nyelv alapfokon, Kosaras István - Orosz nyelvtan a középiskolák számára.

2013. márc. 31. 20:00
 1/4 anonim ***** válasza:

[link]

Én ezt használom és nekem bevált.

2013. márc. 31. 20:20
 2/4 anonim válasza:
100%

szia

a Gergely-Halász féle könyvet nem ismerem, arról nem tudok mit mondani.

a Kosaras könyvéről nagyon sok jót hallottam, nekem sajnos nincs meg.

Ami megvan és nagyon hasznos : Hartmann-Horváth-Kun: Orosz nyelvtan gyakorlatokkal. Ez szuperjó könyv, bár egy teljesen kezdőnek kicsit tömény.

Mikor autodidakta módon elkezdtem oroszt tanulni, megkaptam a Suara-Szabó féle orosz könyvet, igaz, hogy rendszerváltás előtti, de kellően szájbarágós, teljesen az alapokkal indul, és az írást is gyakoroltatja. Megelégszik az alapszavak bevésésével, egyszerű mondatokkal. Nekem ez nagyon bejött. Mikor az egyetemen elkezdtem tanulni az oroszt, már jókora előnyöm volt ennek a könyvnek köszönhetően a többiekkel szemben, harmadik év végén pedig a Hartmann-féle könyv segített, hogy második legjobb legyek az alapvizsgán. Külön tanár nélkül készültem, a beszédet egy orosz ismerősömmel gyakorolgattam.

Emellett nagy hasznomra volt az 1000 kérdés 1000 válasz orosz nyelvből, ami szintén nem egy teljesen kezdőnek való, de ha komolyabban akarsz foglalkozni a nyelvvel, érdemes beszerezni, kiváló nyelvvizsgafelkészítő (szóbelire)

2013. márc. 31. 20:29
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi.

Én Májusban érettségizek.

Jelenleg úgy vagyok, hogy ha sikerül nyár végéig ősz elejéig angolozok. Mellette kezdem max. el nyáron az oroszt. De ha meg van az angolutána szeretném megcsinálni az oroszt.

Úgy gondoltam, hogy majd járok tanárhoz már csak a kiejtés+írás/olvasás miatt hátha könnyebb lesz.

Jó lenne jövő nyára oroszból is nyelvvizsgázni.

Érettségi után szakmát tanulok 1évig. Abban reménykedek, hogy ezzel a 3mal szerzek egy részt plusz pontokat másrészt hátha lesz egy kis előnyöm is.

Mert a szakmám is hasonló lesz mint amit egyetemen szeretnék tanulni. Ok nem az de van egy nagyon minimális átkötés így hátha segít néhány helyen + az is, hogy a nyelvvizsgával nem kell küszködnöm az egyetem alatt.

2013. márc. 31. 20:43
 4/4 anonim válasza:
100%

ha megengedsz egy észrevételt :

ne akarj egy év alatt oroszból nyelvvizsgázni. ez nagyon kemény nyelv. Sok mindennek le kell ülepedni, átszűrni magadon, arra egy év tanárral is kevés.

Nekem eleinte heti 2x volt másfél óra, a végére már 6-8x és nem csak nyelvgyakorlat. Sokat kellett oroszul olvasni, előadást tartani, szöveget hallgattunk, nyelvtanoztunk, de harmadik év végére éreztem azt, hogy igen, a középfokú sikerülne.

2013. márc. 31. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!