Thai/orosz nyelvet szeretném megtanulni mi a vélemény? (Több lent )
Az a helyzet hogy 3 éve folyton Thaiföldre járok a családommal nyaralni. Sok a barát, ismerős kezd a párkapcsolatom is alakulni nem hosszú távra de a lényeg ott van.. A családommal tervbe van a kiköltözés gondolata mivel még általános iskolába járok ez csak évek múlva lesz vagyis mikor elvégzem a középiskolát.
De tervbe van akkor hogy az angolt, az oroszt és a thait megtanulom.
IGAZÁBÓL ARRA VAGYOK KÍVÁNCSI HOGY AZ OROSZRÓL ÉS A THAIRÓL MI A VÉLEMÉNY MEG SZERINTETEK NEHÉZ VAGY VAN ÉRTELME MERT ELVILEG A THAI KÖNNYŰ MERT NINCS NYELVTAN
ELŐRE IS KÖSZI :)
"ELVILEG A THAI KÖNNYŰ MERT NINCS NYELVTAN "
- Ez már rosszul kezdődik. Vagy ha igaz, írj erről tanulmányt, és publikáld, mert nyelvtudományi doktori címet érne egy ilyen felfedezés.
Egyébként ha oda fogsz költözni, vagy csak sűrűn jársz oda, és érdekel, akkor próbálkozhatsz nyugodtan. Mit veszítenél vele?
A testvérem olvasta az interneten h nincs nyelvtan de mind1.
Az orosz nyelvről semmit nem tudok ezért kicsit többet tudnátok mondani róla meg h mert ajánlott? :)
Beszélek thai-ul, nem kellett utánanéznem :)
Amit a férfiak és a nők másképp mondanak, az össz-vissz 4 szót kell megtanulnod, a mondatok végére a férfiaknál "khráp", a nőknél "khá", az "én" személyes névmás pedig a férfiaknál "pom", a nőknél "dityán". Ezeknél nem az a lényeg, hogy kinek mondod, hanem a beszélő személye (férfi, vagy nő)
Az elején kínszenvedés a nyelv, 300%-os nagyításban fogod olvasni a weboldalakat, mert még nem látod, hogy a betű "feje" hol van és merre áll, mert sok egyforma betűjük van, ahol csak az a különbség, hogy máshol van a "feje", vagy a másik irányba néz.
"A testvérem olvasta az interneten h nincs nyelvtan de mind1."
- Én meg csak arra utaltam, hogy ez marhaság. Minden nyelvnek van nyelvtana, hiszen valamilyen szabály szerint végesszámú szavakból végtelen számú mondatot lehet alkotni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!