Valaki le tudná fordítani ezt a szöveget nekem németre?
Nagyon fontos lenne! Előre is köszönöm ha valaki rászánja magát sokat segítene.
A pálinka az erjesztett gyümölcsök lepárlásával készülő gyümölcspárlatok egy hagyományos, magyar fajtája, kivéve a legtöbbször szintén a pálinkák közé sorolt törkölypálinkát, mely törkölypárlat.
Leggyakoribb alapanyaga a szilva, a körte, az alma, a kajszibarack, a cseresznye, a szőlőtörköly és az Eper, de bármilyen Magyarországon termett gyümölcsből (az osztrák tartományokban csak helyi kajszibarackból készülhet.
Fajtái
• Kisüsti pálinka (1000 liter alatti rézüstben főzött pálinka)
• Érlelt pálinka
• Ágyas pálinka
• Törkölypálinka
• Gyümölcspálinka (szilva-, barack-, eper-, körte-, alma-, cseresznye-, vegyes gyümölcs pálinka)
• Vadgyümölcs pálinka (vadalma-, vadcseresznye-, vadkörte-, bodza-, csipkebogyó-, kökény-, sompálinka)
Ágyas pálinka
Gyümölcságyon érlelt pálinka vagy ágyas pálinka az a gyümölcspálinka, amelyet gyümölccsel együtt érleltek legalább 3 hónapig. A gyümölcságy a pálinka fajtájával azonos. Az ágyas pálinka mindenféle színárnyalatban előfordulhat a kristálytisztától a dióbarnáig. Íze többnyire édeskés.
Osztrák barackpálinka
Ausztriában négy tartomány készíthet kajszibarack-pálinkát: Burgenland, Alsó-Ausztria, Stájerország és Bécs. A magyar pálinkával ellentétben tiltott a folyamatos lepárlás alkalmazása, és különlegesen lassú lefőzéssel kell biztosítani a minél gazdagabb ízt. Alkoholtartalma legalább 37,5%.
Fütyülős
A Fütyülős elődje Fütyülős Barackpálinka néven született meg az 1960-as évek közepén, amikor az emigrációban élő Zwack Béla és Zwack János a 30-as évek legendássá vált magyar pálinkájának Zwack-változatát kifejlesztette és gyártani kezdte. A mintaként szolgáló őspálinka jóval korábban, az 1800-as évek idején született meg.A kecskeméti barackpálinka a „fütyülős” jelzőt pedig a palackról kapta, amibe általában Fütyülős termékcsalád a „szeszes ital” kategóriába tartozik.
Zwack Sándor Nemes Pálinka
A Zwack Sándor Nemes Pálinka sem egyetlen italfajta, hanem egy pálinkacsalád, kis – esetenként 150 literben maximált – szériában gyártott, prémium minőségű gyümölcspárlatok gyűjtőneve, amelyek megfelelnek a pálinkagyártás törvényi feltételeinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!