Japán "tsu" szótag használata?
Az lenne a gondom hogy van amikor ott van a tsu és olvasni is kell és van amikor ott van a tsu és nem kell olvasni
Hogyan döntöm el hogy olvasni kell vagy nem?
A tsu-t mindig olvasni kell, ha nem szleng
DE, ne felejsd el, hogy van kicsi tsu és nagy tsu és néha nagyon nem egyserű megkülönböztetni a kettőt.
A kis tsu a következő mássalhangzó duplázása, a nagy tsu meg a tényleges tsu.
Továbbá van, hogy az utolsó magánhangzó megnyújtására a végére írnak egy kis tsu-t, na ez a "szleng", ahol úgy igazán nem is kell kiolvasni.
はつち = hatsuchi
はっち = hacchi
はつもん = hatsumon
はっもん = hammon
Arra vigyáz, hogy n-t ん-vel duplázzuk:
おんな, stb
thx nem is tudtam h van kicsi meg nagy xD azt hittem vmi más textura v etc... ma is tanultam valamit XD
Am nem tudsz adni 1 oldalt ahol csak hiragana van? Szeretném gyakorolni az olvasást, de nem igazán tudom hogy keressek rá
mi az a furigana?XDD
de köszi az oldalt
Termékeken legtöbbször kanji vagy katakanás terméknév. Néha hiragana. DE nagyon sok dolgon van valamilyen angol szöveg (ami sokszor semmit sem segít max tudsz rajta röhögni). Viszonyításként itt a mai reggelim [link]
Üzletek neve pl nagyon vegyes. Láttam már McDonald's feliratot katakanával. Azért legalább katakanákat hiraganákat nagyjából tanuld meg ha ide utazol, megoldható enélkül is persze de szerintem így egyszerűbb.
Thx
2őt megakarom nagyjából hiraganák mennek katakanát most kezdem...
Kiutazni majd csak szeretnék xD
Am igy magyarnak milyen könnyű melót találni kint?
Vagy m1 hol élsz nem fizetnek meg ?XD
Én jelenleg ilyen adóigazgatási cuccot tanulok bár nem hiszem hogyha kimegyek ott rám bíznák az ilyen ügyeket XD meg sztem törvények nagy része más.
Am emberek barátságosak? vagy nehéz beilleszkedni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!