Németül vagy oroszul érdemesebb tanulni?

"A némethez nagyon hasonlít az angol"
Nem, az, hogy 10-20 alapszó hasonlít, nem jelenti, hogy aki tud angolul, az könnyebben tanul németül.
A spanyoltudás és az angoltudás viszont nagymértékben megkönnyíti egymást, mert óriási a közös szókincsük és még a nyelvtanban is sok hasonlóság van. Ez az angol-német viszonylatra nem igaz.
"együtt könnyen tanulható a holland, svéd, finn, dán, norvég nyelvek."
Az angol és német ismerete kismértékben megkönnyíti a skandináv nyelvek tanulását, a finn nyelvnek azonban semmi köze ezekhez.
"az orosz meg a szerb, lett, litván, észt, cseh, szlovák nyelvekhez hasonlít.."
A lett és a litván balti nyelvek, az észt meg finnugor. Az orosz csak a szerbhez, csehhez és szlovákhoz hasonlít.

Szerintem simán meg tud az ember 3-4 nyelvet tanulni. Nekem az orosz a harmadik nyelvem (angol, német után), és szeretem. Német kontra orosz kérdésben viszont azt mondanám, hogy inkább a német. Ha tényleg érdekel, akkor rá tudsz majd feküdni az oroszra is. Nekem német után picit egyszerűbbnek tűnik felfogni az orosz nyelvtant (esetek, nemek). Meg azért picit hasznosabb is kezdésnek európai nyelveket tanulni. De azt mondani hogy az orosszal nem lehet érni semmit, azért durva. Másodéves oroszos vagyok Pécsett. Nem azért tanuljuk szét magunkat, mert annyira nincs más dolgunk.
...Mindenesetre én azt az angolt felcsúsztatnám a harmadik helyre:D
Orosz - mindenestre jól járhatsz vele a közeljövőben
bár nem tudom milyen irányban akarsz elhelyezkedni,
de diplomáciai vonalon már most is nagy a hiány
köszönöm a válaszokat!
08:35
még jó, hogyha valaki le akar telepedni egy adott országba akkor meg kell tanulni a nyelvét és nem csak angolul elbeszélgetünk! ez szerintem teljesen alap. ha x országba megyek még jó hogy megtanulom a nyelvüket.

köszi a válaszokat!:)
egyébként változott a terv, így lesz:
fő nyelvem az olasz, második nyelvem a német, és 11.-től angolul fogok tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!