Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Németül vagy oroszul érdemeseb...

Németül vagy oroszul érdemesebb tanulni?

Figyelt kérdés
2009. szept. 11. 00:09
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
82%

"A némethez nagyon hasonlít az angol"

Nem, az, hogy 10-20 alapszó hasonlít, nem jelenti, hogy aki tud angolul, az könnyebben tanul németül.

A spanyoltudás és az angoltudás viszont nagymértékben megkönnyíti egymást, mert óriási a közös szókincsük és még a nyelvtanban is sok hasonlóság van. Ez az angol-német viszonylatra nem igaz.

"együtt könnyen tanulható a holland, svéd, finn, dán, norvég nyelvek."

Az angol és német ismerete kismértékben megkönnyíti a skandináv nyelvek tanulását, a finn nyelvnek azonban semmi köze ezekhez.

"az orosz meg a szerb, lett, litván, észt, cseh, szlovák nyelvekhez hasonlít.."

A lett és a litván balti nyelvek, az észt meg finnugor. Az orosz csak a szerbhez, csehhez és szlovákhoz hasonlít.

2009. szept. 15. 15:43
 22/28 anonim válasza:
51%
Nemet,nagyon elterjedt nyelv tobb hasznat veszed mind az orosznak! de ha csak azert akarsz tanulni mert tetszik a nyelv vagy a kultura akkor az orosz nyelv elonyben van!
2009. szept. 17. 11:00
 23/28 anonim ***** válasza:
Angolul anyanyelvi szinten beszélek, németül sehogy, én nem vettem észre, hogy a német annyira hasonlítana az angolra. Éltem Németországban meg Franciaországban. Elvárják, hogy beszéld a nyelvet, ha odamész élni. Más, ha csak turista vagy, de elvárják, ha letelepedsz. Szóval azt döntsd el, hogy hová akarsz menni. A németet csak Németországban fogod tudni használni. Neked egy spanyol, francia, orosz, német akkor sem fog megszólalni idegen nyelven, ha tudja.
2009. okt. 4. 08:35
 24/28 anonim válasza:

Szerintem simán meg tud az ember 3-4 nyelvet tanulni. Nekem az orosz a harmadik nyelvem (angol, német után), és szeretem. Német kontra orosz kérdésben viszont azt mondanám, hogy inkább a német. Ha tényleg érdekel, akkor rá tudsz majd feküdni az oroszra is. Nekem német után picit egyszerűbbnek tűnik felfogni az orosz nyelvtant (esetek, nemek). Meg azért picit hasznosabb is kezdésnek európai nyelveket tanulni. De azt mondani hogy az orosszal nem lehet érni semmit, azért durva. Másodéves oroszos vagyok Pécsett. Nem azért tanuljuk szét magunkat, mert annyira nincs más dolgunk.

...Mindenesetre én azt az angolt felcsúsztatnám a harmadik helyre:D

2009. okt. 20. 20:07
 25/28 anonim válasza:
100%

Orosz - mindenestre jól járhatsz vele a közeljövőben

bár nem tudom milyen irányban akarsz elhelyezkedni,

de diplomáciai vonalon már most is nagy a hiány

2010. jún. 27. 02:13
 26/28 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

08:35

még jó, hogyha valaki le akar telepedni egy adott országba akkor meg kell tanulni a nyelvét és nem csak angolul elbeszélgetünk! ez szerintem teljesen alap. ha x országba megyek még jó hogy megtanulom a nyelvüket.

2010. jún. 27. 08:50
 27/28 anonim ***** válasza:
ebben a világban semmire nem fogsz menni angol nélkül, főleg ha nem trevezel ittmaradni. nem tartom bölcsnek a spanyolt elsődleges nyelvként, de hamár ez van, akkor mindenképp hozzá németet tanulj. gondolj bele, spanyolt délen, oroszt északon beszélnek. ha az egyik helyen letelepedsz, akkor lófingot se fog érni a másik. de amit mégjobban ajánlanék második nyelvként, az mindenképp az angol. tényleg lassan olyan nyelv lesz, hogy mindenki beszélni fogja.
2010. júl. 11. 20:41
 28/28 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!:)

egyébként változott a terv, így lesz:

fő nyelvem az olasz, második nyelvem a német, és 11.-től angolul fogok tanulni.

2010. júl. 12. 08:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!